ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ НАГРАДИЛА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦE

Градска општина Вождовац наградила је књигама најбоље вождовачке ученике основних и средњих школа. Носиоцима Вукове дипломе којих је ове године било 222, и ђацима генерације укупно 26, поклоне и захвалнице уручили су функционери и чланови општинског Већа. Ученике, директоре школа, разредне старешине и родитеље поздравио је заменик председнице Општине Слободан Симоновић.

„Поносан сам на ваше успехе и гајим наду да ћете наставити да будете интелектуално радознали и вредни. Ви сте понос наше Општине и зато вам је наша институција увек на располагању у свим вашим даљим животним корацима и опредељењима. Ви сте најлепша слика коју данас шаљемо свету“, рекао је заменик председнице Слободан Симоновић.

Овим поводом у Установи „Вождовачки центар – Шумице“ одржан је свечани програм на ком је наступио хор музичке школе „Петар Коњовић“ са композицијама „Двије народне“, аутора Душана Покрајчића и „Бабе и жабе“, Дејана Деспића. Присутнима су се представиле ученице ове музичке школе, Зоја Кирн – виолином и Маша Новаковић – клавиром. Чланови КУД- а „Радост“ – Раковица село показали су игром и песмом лепоте наше земље.

Традиционално, билборди са фотографијама најбољих ђака постављени су испред „Шумица“, као и на почетку Устаничке улице у правцу ка Душановцу.

Сокове и слаткише за све присутне обезбедила је Атлантик Група и Књаз Милош а.д.

Поделите вест: