ПРОГРАМИ И ОБУКЕ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ЗА МЛАДЕ БЕЗ РАДНОГ ИСКУСТВА

У сали Скупштине ГО Вождовац данас је одржана презентација програма Националне службе за запошљавање намењених младима за стицање стручне праксе, за стицање практичних знања и вештина и за приправништво, а којима су обухваћене особе са основним, средњим и високим образовањем.

У сарадњи са Канцеларијом за младе Општине Вождовац, НСЗ је први пут у Београду организовала презентацију програма за младе људе који су у потрази за праксом и стручним усавршавањем, а до сада нису имали радног искуства.

Координаторка Канцеларије Душица Јовановић се захвалила окупљенима рекавши да Општина Вождовац и њено руководство константно улаже у младе људе јер су млади будућност Вождовца.

Руководилас НСЗ – Службе Вождовац Жељка Зеленовић Вуковић је истакла да је искуство претходних година показало да су програми новог запошљавања и стручне праксе били највише коришћене мере од стране послодаваца, а веома је популарно и самозапошљавање и јавни радови- за социјално угрожене.

На бројна питања окупљених, међу којима су били и ученици СОШО „Вожд“ одговарала је начелница Одељења за додатно образовање и обуке Марчела Вуинац Обућина, која је и представила програме Националне службе за запошљавање.

Поделите вест: