У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЕДНИЦИМА ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА

Поводом Међународног  дана књиге и ауторских права, данас су уручене награде учесницима на литерарном конкурсу „Стиховима једнакости до пријатељства“.

Конкурс је организован на предлог председнице ГО Вождовац Иване Томић Илић са циљем да се ученици  старијих разреда основних школа подстакну на писање књижевних радова.

Чланица Већа ГО Вождовац задужена за културу Андријана Русић честитала је свима Међународни дан књиге и ауторских права и пожелела младим ствараоцима да наставе да се баве писањем.

Координаторка  Канцеларије за младе Душица Јовановић је у име Тима за сарадњу са цивилним сектором ГО Вождовац захвалила свима на учешћу  рекавши да су је радови ученика подсетили шта је заиста пријатељство.

За учеснике конкурса  Општина је обезбедила књиге домаћих и страних аутора, а приручник за усмено изражавање „Проговори да видим ко си“ и едукативне радионице вештине говора поклон су Удружења за развој и унапређење јавног говора „Изражајност“ о којима је говорио оснивач Удружења Милан Босиљчић.  ГО Вождовац се захваљује Школи страних језика EQUILIBRIO која је за освојено прво место на конкурсу даровала курс језика у летњем кампу.

Теодора Клисурић, ученица 6/4 освијила прво место  за песму „Пријатељ“, друго место освојила је Маша Јовић из 7/4, која је на конкурс послала литерарни састав „Стиховима једнакости до пријатељства“, а трећу награду за песму „Тражим пријатеља“ освојила је  Даница Бранковић, ученица 6/4. Све три ученице похађају Основну школу „Војвода Степа“ у Кумодражу.

Специјалну награду за своје стихове којима је истински дирнула срца свих, освојила је Катарина Митровић ученица 7/4, такође из ОШ „Војвода Степа“, која је песму посветила другарици Анђели Димитријевић.

Добитницима су награде уручиле чланицe Већа Андријана Русић и Дубравка Тадић, одборница у Скупштини ГО Вождовац Мирјана Пејић, оснивач Удружења „Изражајност“ Милан Босиљчић и чланови Тима.

Поделите вест: