6. АПРИЛ – МЕЂУНАРОДНИ ДАН СПОРТА

Данас је Међународни дан спорта, који се у свету назива и Дан изазова (Challenge day). Генерална скупштина Уједињених нација је 1993.  године усвојила резолуцију којом је 6. април проглашен за Међународни дан спорта. Овај датум је сећање на дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године.

Светски дан спорта је иницирала ТАФИСА, чланица МОК-а, међународна асоцијација покрета “Спорт за све”. То је највећа светска спортска манифестација у којој се градови различитих држава такмиче ко ће атрактивнијим програмом привући што већи број учесника у разним спортским и рекреативним активностима. Циљ је промовисати позитиван став према здравом, активном и креативном начину живота.

Градска општина Вождовац придружује се промоцији спорта кроз деловање Спортског савеза ГО Вождовац, чија је мисија да кроз спорт и дружење мотивише децу, омладину и старије суграђане да воде здрав спортски живот! Активност Спортског савеза ГО Вождовац је базирана на обезбеђивању услова за организацију школских спортских такмичења, турнира, рекреације, дружења и здравог живота.
Савез организује бесплатне спортске активности за сву децу са Вождовца, а спортови који су тренутно актуелни су:
– тенис (од 15.04. до 15.05.) – пријаве су у току, више информација у Тениском клубу “White star“
– бокс – пријаве су у току, више информација у Боксерском клубу “Вождовац“ и
– рукомет – пријаве су у току, више информација у Рукометном клубу „Вождовац“.

Поделите вест: