6. APRIL – MEĐUNARODNI DAN SPORTA

Danas je Međunarodni dan sporta, koji se u svetu naziva i Dan izazova (Challenge day). Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1993.  godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Međunarodni dan sporta. Ovaj datum je sećanje na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

Svetski dan sporta je inicirala TAFISA, članica MOK-a, međunarodna asocijacija pokreta “Sport za sve”. To je najveća svetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi različitih država takmiče ko će atraktivnijim programom privući što veći broj učesnika u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima. Cilj je promovisati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.

Gradska opština Voždovac pridružuje se promociji sporta kroz delovanje Sportskog saveza GO Voždovac, čija je misija da kroz sport i druženje motiviše decu, omladinu i starije sugrađane da vode zdrav sportski život! Aktivnost Sportskog saveza GO Voždovac je bazirana na obezbeđivanju uslova za organizaciju školskih sportskih takmičenja, turnira, rekreacije, druženja i zdravog života.
Savez organizuje besplatne sportske aktivnosti za svu decu sa Voždovca, a sportovi koji su trenutno aktuelni su:
– tenis (od 15.04. do 15.05.) – prijave su u toku, više informacija u Teniskom klubu “White star“
– boks – prijave su u toku, više informacija u Bokserskom klubu “Voždovac“ i
– rukomet – prijave su u toku, više informacija u Rukometnom klubu „Voždovac“.

Podelite vest: