ГО ВОЖДОВАЦ ОРГАНИЗОВАЛА САСТАНАК ТИМА ЗА САРАДЊУ СА ЦИВИЛНИМ СЕКТОРОМ И ПРЕДСТАВНИЦИMА УДРУЖЕЊА И ЛОКАЛНИХ ИНИЦИЈАТИВА

На иницијативу председнице Иване Томић Илић Општина Вождовац је оформила Тим за сарадњу са цивилним сектором како би успоставили међусобну сарадњу, са жељом да се Општина укључи и подржи рад удружења, грађанских иницијатива и невладиног сектора на Вождовцу.

Чланови Тима и општинског Већа Бојана Јакшић и Милан Мратинковић поздравили су присутне рекавши да је примарни циљ овог састанка упознавање.

„Занима нас какве су ваше потребе, идеје, проблеми, хоћемо да вас повежемо са фондовима код којих можемо да конкуришемо за пројекте, са људима добре воље који могу да помогну, или међусобно да вас упутимо једне на друге“, рекао је Мратинковић.

Бојана Јакшић је напоменула да је Општина Вождовац отворена за сарадњу са свима.

„Активирали смо Канцеларију за младе, Савет за здравство, Савет за социјална питања и друга радна тела кроз које можемо да сарађујемо, да развијамо идеје и што је најважније да остварујемо резултате“, рекла је Бојана Јакшић.

Координатор тима Бојан Лешовић позвао је све присутне да изнесу своје конкретне идеје и предлоге, као и да предложе свим удружењима и организацијама цивилног друштва на Вождовцу са којима сарађују да се јаве Тиму Општине како би се остварила што шира сарадња.

„У плану је израда стратегије за младе, а надам се да ћемо кроз успешну сарадњу са вама ускоро имати и предлоге за социјално укључивање, остваривање права мањинских група и друге важне друштвене теме“, рекао је Лешовић.

Он је позвао представнике свих удружења грађана који раде на Вождовцу, а који нису присуствовали састанку да се обрате Тиму за сарадњу на имејл: bojan.lesovic@vozdovac.rs, или на број телефона 011/2447249, како би разменили контакте и успоставили сарадњу са Општином.

Састанку су присуствовали представници Студентске организације „ВИШЕР“, „Срцем за комшију“, УПИК „Дунав“, „СПЕХ“, Градска организација глувих, Удружење за студенте и младе са инвалидитетом, Удружење студената са хендикепом, Удружење Србије за целијаклију, Пријатељи деце Вождовац, Иницијатива вртића Невен – Мали ботаничар, Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) Србије, Еко вртић – Кућа веверица, Удружење грађана слепих и слабовидих, као и цео општински Тим за сарадњу са цивилним сектором.

Поделите вест: