ГО ВОЖДОВАЦ ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА СЕ УКЉУЧЕ У КЛИМАТСКЕ АКЦИЈЕ И ПРОЈЕКАТ TeRRIFICA

Центар за промоцију науке реализује европски пројекат TeRRIFICA (Territorial RRI Fostering Innovative Climate Action), коме се поред Града Београда прикључила и Градска општина Вождовац. Пројекат TeRRIFICA траје 42 месеца, односно до јуна 2022. године, а организован је са циљем да се подстакну иновативне климатске акције.

Како би допринели реализацији овог пројекта, позивамо све грађане Вождовца да се укључе и да своје виђење значајних локација за климатске промене на територији Београда, односно Вождовца, обележе на интерактивној мапи која је објављена на страници: http://belgrade.terrifica.eu/. Визије и будуће активности биће базиране на томе шта грађани мисле да су места где се климатске промене могу локално посматрати или осетити и шта би могло да буде важно да се ти ефекти ублаже на локалном нивоу.

Центар за промоцију науке је државна институција која се укључује у бројне европске иницијативе, популарише и промовише науку, развија писменост и повезаност и афирмише идеје економије знања уз подстицање младих да се определе за пут науке.

 

Поделите вест: