ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ И СКГО-А

Председница Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић и генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, потписали су данас Меморандум о сарадњи. Подршка коју ће Општина Вождовац добити овим потписивањем обухвата све активности у процесу израде Локалног акционог плана Градске општине Вождовац за унапређење положаја жена и родне равноправности.

„Веома нам значи сарадња и помоћ СКГО-a. Желимо да се развијамо у том смеру, да свака жена буде равноправна и да у сваком погледу има нашу подршку, било да је то запослена или незапослена жена, мајка, лидерка, све оне ће имати нашу помоћ. Поред бриге о породици од њих се очекује да сваког дана дају свој максимум и на послу иако понекад то није могуће. Мора постојати разумевање за њих и да им се суштински помогне“, рекла је председница Општине Ивана Tомић Илић.

Генерални секретар Ђорђе Станичић захвалио се председници Томић Илић на сарадњи и подршци.

„Важно је да се у нашем друштву на овакав начин препознају нека опредељења  и обавезе које се преузимају кроз приступање Европској повељи, а и кроз реализацију овог специфичног програма који је предмет нашег Меморандума о сарадњи. Сигуран сам да ће сви ови документи који буду плод нашег заједничког рада бити одговарајући и за пример. Гледајући донете одлуке и решења, могу рећи да сте се добро припремили, да имате све оно што је неопходно за добар рад“, рекао је Станичић.

Након потписивања Меморандума, одржан је први састанак радне групе за израду Акционог плана за родну равноправност, уз подршку експерткиња СКГО-а.

Поделите вест: