ПОМОЋ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ – ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Општина Вождовац организовала је акцију за помоћ ученицима из социјално угрожених средина који су, од почетка пандемије коронавируса када је започело учење на даљину у школама у Србији, имали потешкоћа у раду јер немају услове и могућности да користе рачунар и тако прате наставу.

Председница Општине Ивана Томић Илић уручила је директорима основних школа на Вождовцу рачунаре, на трајно коришћење, како би деци којој су најпотребнији омогућили да их користе код куће.

„Ми смо желели да сваком ученику и ученици који немају рачунар у свом дому, омогућимо да у новим околностима којима се прилагођавамо ево већ годину дана, могу да прате наставу, али овог пута смо обезбедили по два рачунара за сваку школу. Ви најбоље знате којој деци су најпотребнија а ми ћемо радити на томе да обезбедимо и за остале“, рекла је председница Општине.

Она  се захвалила компанији „Соко Штарк“ и Савету за социјална питања Општине који су, како је рекла, помогли и реализовали акцију и позвала школе да јој се обрате са предлозима, захтевима и питањима.

„Сваког понедељка од 10 часова, моја врата су отворена за све, без претходне најаве и заказивања састанка“, рекла је Ивана Томић Илић.

Поделите вест: