ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИЦЕ ИВАНЕ ТОМИЋ ИЛИЋ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

Драге моје Вождовчанке,

Обраћам вам се као једна од вас, као мајка, тетка, колегиница, домаћица, пријатељица, као жена која зна колико је важна женска солидарност и међусобна подршка.

Поводом данашњег празника, Дана жена, имам потребу да макар на овај начин дођем до сваке од вас, да вам се захвалим и пружим подршку за сваки нови дан, животну улогу, обављени задатак. Јер сте управо ви на крају сваког дана вишеструке победнице бројних улога које обављате и које су вам додељене.

То никако не треба да значи да је само један дан посвећен женама. Данашњи дан нам само служи да обновимо сећање на важне идеје и њихове носиоце, на све жене које су се бориле храбро и срчано како бисмо ми данас биле пуноправне и једнако важне чланице друштва.

Са места председнице Општине могу да обећам да ћу за време трајања мандата са посебном пажњом и наклоношћу да се бавим свим „женским питањима“. Иницирала сам и започела креирање и усвајање Стратегије о родној равноправности, као и низ других акционих планова који ће и правно формално уредити и ојачати положај жена на општини Вождовац.

Пратићемо политику председника Србије Александра Вучића који је поставио платформу и установио посебно тело за заштиту родне равноправности, а коју Влада Србије развија и унапређује из године у годину.

Не желим да статистике и бројеви расту када је насиље над женама тема. Такође, хоћу да свака од нас има подједнак третман код сваког послодавца, право да ужива у материнству без страха од отпуштања, право да добије исту пословну понуду као и колега који се пријавио на то место, и да не набрајам, хоћу да будемо довољно оснажене да се наш статус и положај не уређује посебним документима, већ да се он подразумева.

На жалост, епидемија изазвана коронавирусом са којом смо сви суочени, на тренутак је зауставила, односно успорила, бројне активности које сам планирала, а везане су за сусрете са свим женама са општине Вождовац. Желела сам да дођем до сваке од вас, да заједно сагледамо све наше проблеме и потребе и договоримо начин и правац даљег деловања како би се положај жена са општине Вождовац унапредио и поправио у делу где ви сматрате да није на нивоу који заслужујете. Међутим, то не значи да немам свакодневни контакт и информације и да сваки мој дан нема бар једну активност посвећену темама које су од важности за жене, појединачно или колективно.

У данима који су пред нама планирам да организујем трибине и радионице на различите теме које ћe имати за циљ да се упознамо, умрежимо, повежемо и помогнемо једна другој.

У међувремену, моја врата су вам од првог дана отворена сваког понедељка, без претходне најаве. Желим да вас и овим путем позовем да дођете, да се испричамо и пробамо да пронађемо решење за ваше проблеме и још једном покажемо нашу женску вождовачку солидарност.

Данас будите срећне, лепе и насмејане, уживајте у пажњи са најдражима!

Срећан Дан жена! Хвала вам што сте стуб нашег Вождовца!

                                                ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ
Ивана Томић Илић

Поделите вест: