ДРЖАВА ЈЕ ОЗБИЉНО ПОСВЕЋЕНА ПРУЖАЊУ ПОДРШКЕ СВИМ ГРАЂАНИМА У ПРОЦЕСУ ИМУНИЗАЦИЈЕ ПРОТИВ КОВИД 19

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и државни секретар Стеван Глигорин, заједно са председницом Општине Вождовац Иваном Томић Илић, чланицом Већа задуженом за социјална питања Иваном Бањац, председником Савета за социјална питања Војиславом Стокићем и представником ромске заједнице Звонком Митровићем, разговарали су данас са становницима Маринкове баре у циљу упознавања свих заинтересованих становника насеља са процесом пријаве за вакцинацију против вируса Ковид 19 преко Портала еУправа и путем Кол центра.

„Очекујем да људи после ове данашње иницијативе знају да је држава озбиљно посвећена подршци свим групама становништва у процесу имунизације против Ковид 19“, изјавила је министарка Обрадовић и поручила да ће у наредним данима сви градови и општине добити јасне инструкције на који начин да успоставе сарадњу са ромском заједницом по овом питању.

Такође, Министарство је апеловало на све градове и општине да током пандемије не искључују струју и омогуће приступ пијаћој води у подстандардним насељима.

„Ми морамо да будемо у контакту са угроженим групама, да људи који то желе буду евидентирани и да им се омогући да се вакцинишу“, закључила је Обрадовић.

Заинтересовани становници Маринкове баре имали су прилику да се пријаве на Портал еУправа и искажу заинтересованост за вакцинацију против Ковид 19, у чему су им помагали волонтери Општине Вождовац, на пунктовима са лап топ рачунарима, које је поставило Министарство.

Председница ГО Вождовац Ивана Томић Илић је нагласила да се један део становника Маринкове баре пријавио путем Кол центра, али да је на иницијативу Министарства организован пункт „да би се и они који немају могућност да позову Кол центар или нису до сада били обавештени на који начин могу да се пријаве, сада то ураде“ и додала да ће након овог насеља екипе обићи и друга подстандардна насеља на Вождовцу.

Приликом сусрета са становницима Маринкове баре председница се упознала са проблемима локалне заједнице и позвала их да своје захтеве изнесу руководству Општине понедељком, када сви грађани Вождовца могу, без заказивања састанка, доћи у Општину и разговарати са њом и члановима Већа.

Поделите вест: