ДАН ДРЖАВНОСТИ ОБЕЛЕЖЕН НА ВОЖДОВЦУ

Руководство Општине Вождовац, чланови Већа и народни посланик Вук Мирчетић положили су данас венац на споменик палим браниоцима Зуца из Првог и Другог светског рата.
Поводом Дана државности када се у Србији слави спомен на Први српски устанак, подигнут у Орашцу 1804. године и спомен на први Устав Kњажества Србије – Сретењски устав из 1835. године, општински функционери одали су овде почаст свим прецима који су постављали темеље, градили и бранили државу током векова.
Председница ГО Вождовац Ивана Томић Илић је истакла да је 15. фебруар најважнији датум у политичком, културном и историјском календару Србије јер се сећамо прве српске револуције и првог српског Устава.
„Данас бисмо могли да испричамо својој деци ко је био вожд Kарађорђе по којем је наша општина добила име. Шта је он значио и шта је све урадио да Србију ослободи од Турака. Требали бисмо да им кажемо и какву слободу је Србији донео Сретењски устав и да им покажемо места, као што је ово на којем смо сада, која се сећају свих оних који су за слободу Србије погинули.
Важно је да их научимо да знају ко су били њихови преци, да их васпитамо да буду узорни и вредни и да тако наставимо да градимо слободну Србију“, рекла је Ивана Томић Илић.

Поделите вест: