РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ САВЕ МАШКОВИЋА ДЕО ИЗГРАДЊЕ УНУТРАШЊЕ ГРАДСКЕ ОБИЛАЗНИЦЕ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији Улице Саве Машковића на општини Вождовац. Обиласку је присуствовала и председница Oпштине Вождовац Ивана Томић Илић.  Весић је подсетио да се радови, осим у Улици Саве Машковића, изводе и у Црнотравској.

– Један од највећих саобраћајних проблема у Београду је управо Улица Саве Машковића, која има само две траке, па се свакодневно у време „шпица” ствара загушење, као и километарске колоне. Након реконструкције, ова улица ће постати булевар са четири траке и разделним острвом које ће имати зеленило, па ће коначно људи који користе ову улицу моћи да функционишу без „упадања” у велике гужве. Истовремено, када буде завршена реконструкција ове улице, на углу Булевара ослобођења, Црнотравске и Саве Машковића биће урађен велики кружни ток који ће обезбедити много бољи проток саобраћаја, имајући у виду да се гужве стварају и због чекања на семафорима – рекао је Весић.  Према његовим речима, Црнотравска улица ће такође бити проширена и имаће четири траке све до Борске, тако да ће грађани имати на располагању модеран булевар.

– Не би требало заборавити да се тренутно ради и Булевар патријарха Павла који води према Мосту на Ади, на делу од Улице Пере Велимировића до Кошутњака. Тај посао ће бити завршен до лета, највероватније у јулу, а истовремено се ради пројекат за реконструкцију Булевара патријарха Павла, на делу од Кошутњака до Моста на Ади. У наредних неколико месеци биће расписан тендер и за тај део, па би до јануара следеће године требало да буде завршена веза од Моста на Ади до Кошутњака, уз обилажење Топчидерског парка. Такође, у плану су и реконструкције Борске и Улице Пере Велимировића. Када комплетан посао буде завршен, грађани ће моћи да стигну булеварима са четири траке од Улице Саве Машковића, преко Црнотравске, Борске, Пере Велимировића и Булевара патријарха Павла до Моста на Ади. Настављамо са пројектовањем за проширење ове улице према ауто-путу и насељу Степа Степановић, као и Улице Пеке Дапчевића све до петље на ауто-путу – додао је Весић.

Он је истакао да ће грађани који живе у насељу Степа Степановић коначно добити адекватан излаз из насеља, без великих саобраћајних гужви. – Све наведено решиће један од највећих саобраћајних проблема у граду. То ће бити унутрашња градска обилазница, коју ради Град Београд. Као и спољна, за Београд је важна унутрашња обилазница, чија је изградња у завршној фази и тренутно се гради деоница од Орловаче до Бубањ потока. То ће решити проблем гужви у овом делу града, а грађанима који овде живе биће омогућени и алтернативни правци према Новом Београду, Раковици или ауто-путу. Грађанима Раковице и Видиковца ће бити много лакше да дођу до Моста на Ади када буду завршене реконструкције Булевара патријарха Павла и Улице Пере Велимировића. Свако ко користи аутомобил, много пута се уверио колико је неприродно скретање са Моста на Ади ка Улици Теодора Драјзера. Пуно смо радили на овоме са општинама Вождовац и Раковица и заједничким снагама урадићемо много тога доброг за грађане – поручио је заменик градоначелника.

Председница општине Вождовац Ивана Томић Илић рекла је да је у питању инвестиција која ће грађанима много значити, јер се у том делу ствара велики застој у саобраћају.

– Сада ће ту бити четири траке, као и тротоари, а водиће се рачуна да се сачувају сва стабла. Изузетно нам је важно да се овај проблем реши, као и правац ка насељу Степа Степановић и Браће Јерковић, где ће се градити и вртић – истакла је Ивана Томић Илић.

Она је захвалила Граду Београду, заменику градоначелника Горану Весићу, Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, као и службама Општине на заједничком решавању имовинских проблема како би се проширила Улица Саве Машковића. Вождовац се равномерно развија, навела је она и додала да се ради и на решавању преосталог дела Јелезовачког колектора, као и Кумодрашког колектора. – Деценијама се скупљају проблеми, а сада их решавамо. Имамо добру вољу и енергију да омогућимо да се Вождовац и даље развија – закључила је она.

Поделите вест: