REKONSTRUKCIJA ULICE SAVE MAŠKOVIĆA DEO IZGRADNjE UNUTRAŠNjE GRADSKE OBILAZNICE

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice Save Maškovića na opštini Voždovac. Obilasku je prisustvovala i predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić.  Vesić je podsetio da se radovi, osim u Ulici Save Maškovića, izvode i u Crnotravskoj.

– Jedan od najvećih saobraćajnih problema u Beogradu je upravo Ulica Save Maškovića, koja ima samo dve trake, pa se svakodnevno u vreme „špica” stvara zagušenje, kao i kilometarske kolone. Nakon rekonstrukcije, ova ulica će postati bulevar sa četiri trake i razdelnim ostrvom koje će imati zelenilo, pa će konačno ljudi koji koriste ovu ulicu moći da funkcionišu bez „upadanja” u velike gužve. Istovremeno, kada bude završena rekonstrukcija ove ulice, na uglu Bulevara oslobođenja, Crnotravske i Save Maškovića biće urađen veliki kružni tok koji će obezbediti mnogo bolji protok saobraćaja, imajući u vidu da se gužve stvaraju i zbog čekanja na semaforima – rekao je Vesić.  Prema njegovim rečima, Crnotravska ulica će takođe biti proširena i imaće četiri trake sve do Borske, tako da će građani imati na raspolaganju moderan bulevar.

– Ne bi trebalo zaboraviti da se trenutno radi i Bulevar patrijarha Pavla koji vodi prema Mostu na Adi, na delu od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka. Taj posao će biti završen do leta, najverovatnije u julu, a istovremeno se radi projekat za rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, na delu od Košutnjaka do Mosta na Adi. U narednih nekoliko meseci biće raspisan tender i za taj deo, pa bi do januara sledeće godine trebalo da bude završena veza od Mosta na Adi do Košutnjaka, uz obilaženje Topčiderskog parka. Takođe, u planu su i rekonstrukcije Borske i Ulice Pere Velimirovića. Kada kompletan posao bude završen, građani će moći da stignu bulevarima sa četiri trake od Ulice Save Maškovića, preko Crnotravske, Borske, Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla do Mosta na Adi. Nastavljamo sa projektovanjem za proširenje ove ulice prema auto-putu i naselju Stepa Stepanović, kao i Ulice Peke Dapčevića sve do petlje na auto-putu – dodao je Vesić.

On je istakao da će građani koji žive u naselju Stepa Stepanović konačno dobiti adekvatan izlaz iz naselja, bez velikih saobraćajnih gužvi. – Sve navedeno rešiće jedan od najvećih saobraćajnih problema u gradu. To će biti unutrašnja gradska obilaznica, koju radi Grad Beograd. Kao i spoljna, za Beograd je važna unutrašnja obilaznica, čija je izgradnja u završnoj fazi i trenutno se gradi deonica od Orlovače do Bubanj potoka. To će rešiti problem gužvi u ovom delu grada, a građanima koji ovde žive biće omogućeni i alternativni pravci prema Novom Beogradu, Rakovici ili auto-putu. Građanima Rakovice i Vidikovca će biti mnogo lakše da dođu do Mosta na Adi kada budu završene rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Pere Velimirovića. Svako ko koristi automobil, mnogo puta se uverio koliko je neprirodno skretanje sa Mosta na Adi ka Ulici Teodora Drajzera. Puno smo radili na ovome sa opštinama Voždovac i Rakovica i zajedničkim snagama uradićemo mnogo toga dobrog za građane – poručio je zamenik gradonačelnika.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić rekla je da je u pitanju investicija koja će građanima mnogo značiti, jer se u tom delu stvara veliki zastoj u saobraćaju.

– Sada će tu biti četiri trake, kao i trotoari, a vodiće se računa da se sačuvaju sva stabla. Izuzetno nam je važno da se ovaj problem reši, kao i pravac ka naselju Stepa Stepanović i Braće Jerković, gde će se graditi i vrtić – istakla je Ivana Tomić Ilić.

Ona je zahvalila Gradu Beogradu, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kao i službama Opštine na zajedničkom rešavanju imovinskih problema kako bi se proširila Ulica Save Maškovića. Voždovac se ravnomerno razvija, navela je ona i dodala da se radi i na rešavanju preostalog dela Jelezovačkog kolektora, kao i Kumodraškog kolektora. – Decenijama se skupljaju problemi, a sada ih rešavamo. Imamo dobru volju i energiju da omogućimo da se Voždovac i dalje razvija – zaključila je ona.

Podelite vest: