Обавештење о решењу о процени утицаја на животну средину – „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда” ЈП, Пиносава

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДA БЕОГРАДA
Секретаријат за заштиту животне средине

Беoград, Масарикова 5

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

Секретаријат за заштиту животне средине, на захтев носиоца пројекта Града Београда, Секретаријата за комуналне и стамбене послове Градске управе града Београда – Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда Ј.П, донео је решење којим је утврдио да је потребна израда студије о процени утицаја на животну средину за пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода „Пиносава” на грађевинској парцели ППОВ1 коју чини катастарска парцела број 368/1 КО Пиносава, са испустом на катастарским парцелама број 368/2 и 821/3 КО Пиносава и доводним колектором на катастарској парцели број 822/1 КО Пиносава, на подручју градске општине Вождовац у Београду, и истим решењем одредио обим и садржај студије о процени утицаја.

Донетим решењем утврђена је обавеза носиоца пројекта да, у року од годину дана од дана коначности овог решења, поднесе захтев за давање сагласности на студију о процени утицаја пројекта на животну средину и утврђено је да носилац пројекта не може приступити реализацији и извођењу предметног пројекта, без добијене сагласности на студију о процени утицаја на животну средину.

Представници заинтересоване јавности могу извршити увид у донето решење на службеном сајту града Београда (www.beograd.rs, Градски огласи) и изјавити жалбу у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.

Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, број 135/04 и 36/09).

Поделите вест: