МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЉУДСКЕ СОЛИДАРНОСТИ

Међународни дан људске солидарности установљен је од стране Уједињених нација, на иницијативу бившег пољског председника Леха Валенсе и обележава се 20. децембра.

У духу солидарности, у свету се апелује на решавање међународних проблема економске, социјалне, културне и хуманитарне природе, а концепт солидарности промовише се као кључан у борби против сиромаштва.
Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић је поводом Дана људске солидарности подсетила да овај дан обележавамо у јеку пандемије коронавируса, а у месецу у којем има много славља, даривања и дружења.
„Ове године, можда више него икад пре, и поред тога што су славље, дружење и сусрети сведени на минимум и готово да их и нема, солидарност не сме да изостане. Време пандемије и ванредних мера треба свима да нам буде подсетник о важности солидарности – са оним који се лече и са онима који нас лече; разумевања за друге и другачије и подсетник о заједништву и одговорности коју имамо према себи и другима.
Солидарност је морална обавеза свих нас, а кроз историју смо показали да јесмо солидарни у безброј тешких ситуација“, рекла је Ивана Томић Илић и позвала све на одговорност и солидарност.
Поделите вест: