СВЕТСКИ ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА ОБЕЛЕЖЕН ОЗЕЛЕЊАВАЊЕМ ВОЖДОВЦА

Поводом 4. новембра – Светског дана климатских промена ГО Вождовац је спровела низ акција озелењавања и подизања свести о климатским променама.

У  сарадњи са Центром за одрживи развој и безбедност саобраћаја спроведена је еколошка  акција садње дрвећа на Вождовцу. У ОШ „Јајинци“ засађено је дрво америчког јавора – као симбол дуговечности, сарадње, еко културе и традиције. Након  тога  учесници акције очистили су простор око чесме, шумарак који води до школе и околину аутобуске станице.

Чланица Већа Општине Вождовац задужена за школство Дубравка Тадић, донирала је у име Општине и председнице Иване Томић Илић ђубријере овој школи, које су постављене у школском дворишту, а чиме су замењене старе и канте за смеће.

У акцији су учествовали и члан Већа Општине задужен за екологију Драган Рајић и бивши ученик ОШ „Јајинци“  народни посланик Вук Мирчетић.

У сарадњи са Компанијом Делезе Србија (Delhaize Serbia) на пет локација засађене су саднице тује, зимзеленог дрвећа и различитог украсног биља у улицама Боривоја Стевановића, Шумадијске дивизије, Дарвинова, Медаковићева и Љубе Вучковића.

ГО Вождовац негује еколошку културу и свест грађана и подстиче одржавање природних еколошких оаза као што је Авала.

Поделите вест: