МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И НЕЗАКОНИТЕ ТРГОВИНЕ ДРОГАМА – 26. јун 2020.

Дом здравља “Вождовац” поводом 26. јуна, организује у „Кутку здравља” разговор о негативним последицама конзумирања психоактивних супстанци и поделу промотивни материјала о превенцији болести зависности.

Петак, 26. јун, од 7:30 до 9:30, Устаничка 16.

Ове 2020. године кампања се обележава под слоганом „Више знања за бољу негу“.

Резолуцијом 42/112, Генерална скупштина Уједињених нација је 1987. године прогласила 26. јун Међународним даном против злоупотребе и незаконите трговине дрогама. Обележавање овог дана је израз одлучности да се ојача деловање и сарадња у активностима усмереним на сузбијање злоупотребе и трговине дрогама. Овај дан обележава се широм света у циљу мобилисања појединаца и заједнице за подизање свести о последицама употребе дрога по друштво и за активан однос у сузбијању проблема злоупотребе дрога.

Слоган је изабран како би указао на постојање бројних дезинформација у вези са дрогама и има за циљ да нагласи значај адекватног информисања за планирање и спровођење активности усмерених на смањење негативног утицаја дрога на здравље и безбедност појединаца и друштва, као и за побољшање међународне сарадње на овом пољу.

Поделите вест: