MEĐUNARODNI DAN PROTIV ZLOUPOTREBE I NEZAKONITE TRGOVINE DROGAMA – 26. jun 2020.

Dom zdravlja “Voždovac” povodom 26. juna, organizuje u „Kutku zdravlja” razgovor o negativnim posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci i podelu promotivni materijala o prevenciji bolesti zavisnosti.

Petak, 26. jun, od 7:30 do 9:30, Ustanička 16.

Ove 2020. godine kampanja se obeležava pod sloganom „Više znanja za bolju negu“.

Rezolucijom 42/112, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1987. godine proglasila 26. jun Međunarodnim danom protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Obeležavanje ovog dana je izraz odlučnosti da se ojača delovanje i saradnja u aktivnostima usmerenim na suzbijanje zloupotrebe i trgovine drogama. Ovaj dan obeležava se širom sveta u cilju mobilisanja pojedinaca i zajednice za podizanje svesti o posledicama upotrebe droga po društvo i za aktivan odnos u suzbijanju problema zloupotrebe droga.

Slogan je izabran kako bi ukazao na postojanje brojnih dezinformacija u vezi sa drogama i ima za cilj da naglasi značaj adekvatnog informisanja za planiranje i sprovođenje aktivnosti usmerenih na smanjenje negativnog uticaja droga na zdravlje i bezbednost pojedinaca i društva, kao i za poboljšanje međunarodne saradnje na ovom polju.

Podelite vest: