ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ ОТВОРИО РЕНОВИРАНИ ДОМ КУЛТУРЕ У РИПЊУ

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник Општине Вождовац Александар Савић свечано су отворили реновирани Дом културе у Рипњу у присуству великог броја грађана.

„Веoма је важно да овај објекат можете да користите за организацију културних догађаја како бисте наставили да негујете традицију дедова и очева и пренесете је на своје потомке“,  рекао је градоначелник обраћајући се мештанима Рипња, напоменувши да је простор намењен и ученицима школе за часове физичког васпитања.

Он је подсетио да је у Рипњу, захваљујући раду општинског руководства, Месне заједнице и посвећености становника урађен водовод, реновиране су матичне школе и издвојена оделења ОШ „Вук Караџић“ и „Војвода Путник“, изграђена је здравствена станица „Прњавор“, реконструисани су пружни прелази и многе друге ствари које су Рипањ учиниле веома лепим местом за живот.

„Водити Општину  Вождовац је захтеван задатак, а председник Савић је претходних шест година то радио са великим ентузијазмом и са људима из свога тима је много тога урадио. Користим прилику да му честитам на свему томе и желим да он и људи из његовог тима наставе да раде, и што је још важније да норме које је он поставио у раду наставе да се развијају у овом крају како би постигли жељене циљеве“, поручио је Зоран Радојичић.

Председник Општине Вождовац Александар Савић подсетио је на велики број инвестиција на Вождовцу у протеклих шест година, напоменувши да никада пре није улагано у приградска насеља, те да је његов циљ био да Рипањ и остала подавалска насеља добију инфраструктуру, школе, амбуланте, месне заједнице и друге објекете како не би били запостављени у односу на градски део Општине.

Он се захвалио градоначелнику Радојичићу и поклонио му зборник који обухвата преглед свих инвестиција на Вождовцу од 2014-2020. године.

У реконструкцију Дома културе у Рипњу Општина је уложила 25 милиона динара. У првој фази урађен је топли тунел који повезује ОШ „Вук Караџић“ и салу Дома културе, као и тоалети и свлачионице. У другој фази реконструисан је кров, реновирана је сала, где је замењена столарија, паркет, уређене су улазне степенице, извршена је дренажа темеља, хидроизолација и замењене су грејне и електро инсталације.

Поделите вест: