ПАКЕТИ ПОМОЋИ ВОЖДОВАЧКИМ ТРУДНИЦАМА И ПОРОДИЉАМА

Градска општинa Вождовац обезбедила је 2.000 пакетa помоћи за све породиље које су се породиле у претходних шест месеци и труднице, које имају пребивалиште на овој општини. Жеља нам је да и у овим временима помогнемо младим и будућим мајкама, да их охрабримо и подржимо.

Од понедељка 13.04.2020. године, све породиље и труднице, које имају пребивалиште на општини Вождовац, могу се пријавити путем мејла на адресу:  paketizabebe@vozdovac.rs.

У пријави је неoпходно да оставе своје податке: име и презиме, вождовачку адресу пребивалишта из личне карте и контакт телефон. Уз наведене податке, труднице у прилогу мејла треба да доставе скениран или фотографисан извештај од лекара, док породиље у мејлу треба да приложе своју отпусну листу. Пакете са средствима за хигијену и заштиту беба и мајки волонтери Општине ће доставити на кућну адресу. Крајњи рок за пријаве је 24.04.2020. године до 12 часова.

Општина Вождовац је од почетка ванредног стања на различите начине показала одговорност и бригу о својим грађанима. Од првог дана ванредног стања више од  200 волонтера је у организацији општинског руководства свакодневно радило испоруку 20.000 хуманитарних пакета намењених грађанима старијим од 60 година, без обзира на висину њихових примања. Овај хумани пројекат је финансиран из Буџета Општине Вождовац. Такође десетине волонтера и запослених у вождовачкој оптштини сваког радног дана иду у набавку основних животних намирница пензионерима којима је онемогућено кретање. Акција поделе 15.000 пакета финансираних из Буџета Града Београда, а намењених пензионерима са примањима до 30.000 динара, успешно је привидена крају.

Поделите вест: