PAKETI POMOĆI VOŽDOVAČKIM TRUDNICAMA I PORODILjAMA

Gradska opština Voždovac obezbedila je 2.000 paketa pomoći za sve porodilje koje su se porodile u prethodnih šest meseci i trudnice, koje imaju prebivalište na ovoj opštini. Želja nam je da i u ovim vremenima pomognemo mladim i budućim majkama, da ih ohrabrimo i podržimo.

Od ponedeljka 13.04.2020. godine, sve porodilje i trudnice, koje imaju prebivalište na opštini Voždovac, mogu se prijaviti putem mejla na adresu:  paketizabebe@vozdovac.rs.

U prijavi je neophodno da ostave svoje podatke: ime i prezime, voždovačku adresu prebivališta iz lične karte i kontakt telefon. Uz navedene podatke, trudnice u prilogu mejla treba da dostave skeniran ili fotografisan izveštaj od lekara, dok porodilje u mejlu treba da prilože svoju otpusnu listu. Pakete sa sredstvima za higijenu i zaštitu beba i majki volonteri Opštine će dostaviti na kućnu adresu. Krajnji rok za prijave je 24.04.2020. godine do 12 časova.

Opština Voždovac je od početka vanrednog stanja na različite načine pokazala odgovornost i brigu o svojim građanima. Od prvog dana vanrednog stanja više od  200 volontera je u organizaciji opštinskog rukovodstva svakodnevno radilo isporuku 20.000 humanitarnih paketa namenjenih građanima starijim od 60 godina, bez obzira na visinu njihovih primanja. Ovaj humani projekat je finansiran iz Budžeta Opštine Voždovac. Takođe desetine volontera i zaposlenih u voždovačkoj optštini svakog radnog dana idu u nabavku osnovnih životnih namirnica penzionerima kojima je onemogućeno kretanje. Akcija podele 15.000 paketa finansiranih iz Budžeta Grada Beograda, a namenjenih penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara, uspešno je prividena kraju.

Podelite vest: