VOŽDOVČANI NATPROSEČNO OCENILI INVESTICIJE U ZDRAVSTVO I ŠKOLSTVO

Gradska opština Voždovac je ove godine, kao i prethodnih, sprovela istraživanje na temu zadovoljstva građana kvalitetom života u našoj opštini. Na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika svih obrazovnih profila iz gradskog i prigradskog dela građani su ocenili da opštinsko rukovodstvo Voždovac vodi u dobrom smeru, prepoznavši najkorisnije razvojne projekte na lokalnom nivou.

Voždovčani starosne dobi od 30 do 44 godine obnovu zdravstvenih stanica i domova zdravlja natprosečno ocenjuju. Takođe, građani sa visokom stručnom spremom iznad proseka ističu obnovu osnovnih škola, kao oblast u kojoj vide najveći napredak.

Građani su ocenama od 1 do 5 ocenili svaku od oblasti u nadležnosti Opštine. Istraživanje jasno pokazuje da su građani tri najbolje prosečne ocene dali projektima iz sledećih oblasti: obnova osnovnih škola – 3,94, sanacija dečijih ustanova (vrtića i jaslica) – 3,67 i obnova voždovačkih zdravstvenih stanica – 3,28.

Voždovac je danas bogatiji za šest novih zdravstvenih stanica  i dve nove škole. Postavili smo nove ograde oko školskih dvorišta, uveli centralizovan video nadzor, renovirali učionice i toalete u skoro svim objektima.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 07.02. do 21.02.2020. godine.

Podelite vest: