ВОЖДОВЧАНИ НАТПРОСЕЧНО ОЦЕНИЛИ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЗДРАВСТВО И ШКОЛСТВО

Градска општина Вождовац је ове године, као и претходних, спровела истраживање на тему задовољства грађана квалитетом живота у нашој општини. На репрезентативном узорку од 1.000 испитаника свих образовних профила из градског и приградског дела грађани су оценили да општинско руководство Вождовац води у добром смеру, препознавши најкорисније развојне пројекте на локалном нивоу.

Вождовчани старосне доби од 30 до 44 године обнову здравствених станица и домова здравља натпросечно оцењују. Такође, грађани са високом стручном спремом изнад просека истичу обнову основних школа, као област у којој виде највећи напредак.

Грађани су оценама од 1 до 5 оценили сваку од области у надлежности Општине. Истраживање јасно показује да су грађани три најбоље просечне оцене дали пројектима из следећих области: обнова основних школа – 3,94, санација дечијих установа (вртића и јаслица) – 3,67 и обнова вождовачких здравствених станица – 3,28.

Вождовац је данас богатији за шест нових здравствених станица  и две нове школе. Поставили смо нове ограде око школских дворишта, увели централизован видео надзор, реновирали учионице и тоалете у скоро свим објектима.

Истраживање је спроведено у периоду од 07.02. до 21.02.2020. године.

Поделите вест: