ПИНОСАВА ДОБИЛА НОВУ ЗГРАДУ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић и члан Већа Општине Ивана Томић Илић разговарали су са мештанима Пиносаве у новоизграђеној месној заједници, на збору одржаном 24. децембра 2019. године. Имајући у виду да је циљ скупа био не само сумирање досадашњих инвестиција у Пиносави, већ и разговор о проблемима и видовима унапређења живота становника овог подавалског насеља, скупу је присуствовао велики број људи.

Једно од питања упућених руководству Општине била је реконструкција школе у Пиносави, а према речима Савића, почетак радова можемо очекивати на пролеће 2020. године.

Разговарано је и о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода и секундарне канализационе мреже.

„Општина Вождовац је мапирала и пописала улице у којима недостаје секундарна мрежа. Пројекат је урађен и предстоји обезбеђивање финансијских средстава“, рекао је Савић.

Од  2014. године у Пиносави је урађено много тога. Изграђен је потпуно нови објекат месне заједнице.  Комплетно је реконструисан Улица 3. Нова, асфалтиране су 2. Нова, 5. Нова, 6. Нова, 7. Нова и 10. Нова I део. Реконструисана је водоводна мрежа у дужини од 400 метара. Постављенo je пет нових аутобуских стајалишта, од којих је једно „паметно“. У истуреном одељењу ОШ „Васа Чарапић“, урађен је паркет у учионицама и постављена је ограда око школског терена, као и тротоар у дужини од 150 метара.

Током трибине, мештани су изнели своје виђење шта је најнеопходније решити и учинити бољим. С обзиром на то да су за решавање многих проблема надлежне градске институције, договорено је да наредна трибина буде одржана у јануару, на коју ће бити позвани и представници градских предузећа.

„Ми смо изабрани да штитимо интересе грађана и стога нам је циљ да у план за следеће године уврстимо оно што нам ви предложите у Пиносави,“ рекао је Александар Савић.

Општина Вождовац ће наставити директну комуникацију са грађанима Пиносаве, како би се што пре решили сви комунални и инфраструктурни проблеми.

Поделите вест: