OPŠTINA VOŽDOVAC SPREMNA ZA NOVA INVESTICIONA ULAGANjA U 2020. GODINI

Na poslednjoj sedinici Skupštine opštine u ovoj godini, doneta je Odluka o budžetu za 2020. godinu, prema kojoj će Gradska opština Voždovac sledeće godine iznos od 859 miliona dinara rasporediti za realizaciju 11 programa, 19 programskih aktivnosti i 24 projekta. Prema priloženom obrazloženju opštinskog Veća rashodi i izdaci za 2020. godinu planirani su sa maksimalno mogućim uštedama, dok će preneta sredstva iz 2019. godine, pored realizacije već započetih projekata u ovoj godini, biti raspoređena najvećim delom za realizaciju programa saobraćaja (asfaltiranje nekategorisanih puteva), programa osnovnog obrazovanja (tekuće popravke i održavanje osnovnih škola) i socijalnog programa.

Za lokalnog ombudsmana Gradske opštine Voždovac izabrana je Vesna Gojković, a za zamenika Maša Marjanović, kojima je prestao dosadašnji mandat zaštitnika, odnosno zamenika zaštitnika građana GO Voždovac. Za direktora Ustanove kulture i obrazovanja „Narodni univerzitet Svetozar Marković“ izabran je Marko Đorđević.

Pored ostalih odluka odbornici su na Skupštini usvojili Plan rada opštinskog štaba za vanredne situacije, programe poslovanja Ustanove „Voždovački centar – Šumice“, Sportski centar „Voždovac“, Ustanove kulture i obrazovanja „Narodni univerzitet Svetozar Marković“, domova kulture „Ripanj“ i „Beli potok“, JP „Poslovni centar –Voždovac“ za  2020. godinu.

Skupštini se obratio predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, izrazivši zadovoljstvo uspešnim i pozitivnim poslovanjem javnih preduzeća koje je osnovala Opština. On je podsetio prisutne na sve što je urađeno na Voždovcu u godini za nama, sa akcentom na završetak izgradnje Jelezovačkog kolektora. Prema njegovim rečima Opština je već pripremila projekte potrebne za predstojeća investiciona ulaganja na Voždovcu, koja će omogućiti da naselja Jajinci i Kumodraž budu u potpunosti pokrivena kanalizacionom mrežom.

Predsednik Skupštine Aleksandar Mirković zahvalio je odbornicima na dosadašnjem složnom i konstruktivnom radu, međusobnom uvažavanju i poštovanju. „Nadam se da smo onima koji dolaze posle nas ostavili neke dobre temelje i preduslove da nastave da naš Voždovac čine još lepšim i boljim mestom za život“ – rekao je Mirković, poželevši svima srećnu i uspešnu 2020. godinu.

Podelite vest: