ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ СПРЕМНА ЗА НОВА ИНВЕСТИЦИОНА УЛАГАЊА У 2020. ГОДИНИ

На последњој сединици Скупштине општине у овој години, донета је Одлука о буџету за 2020. годину, према којој ће Градска општина Вождовац следеће године износ од 859 милиона динара распоредити за реализацију 11 програма, 19 програмских активности и 24 пројекта. Према приложеном образложењу општинског Већа расходи и издаци за 2020. годину планирани су са максимално могућим уштедама, док ће пренета средства из 2019. године, поред реализације већ започетих пројеката у овој години, бити распоређена највећим делом за реализацију програма саобраћаја (асфалтирање некатегорисаних путева), програма основног образовања (текуће поправке и одржавање основних школа) и социјалног програма.

За локалног омбудсмана Градске општине Вождовац изабрана је Весна Гојковић, а за заменика Маша Марјановић, којима је престао досадашњи мандат заштитника, односно заменика заштитника грађана ГО Вождовац. За директора Установе културе и образовања „Народни универзитет Светозар Марковић“ изабран је Марко Ђорђевић.

Поред осталих одлука одборници су на Скупштини усвојили План рада општинског штаба за ванредне ситуације, програме пословања Установе „Вождовачки центар – Шумице“, Спортски центар „Вождовац“, Установе културе и образовања „Народни универзитет Светозар Марковић“, домова културе „Рипањ“ и „Бели поток“, ЈП „Пословни центар –Вождовац“ за  2020. годину.

Скупштини се обратио председник општине Вождовац Александар Савић, изразивши задовољство успешним и позитивним пословањем јавних предузећа које је основала Општина. Он је подсетио присутне на све што је урађено на Вождовцу у години за нама, са акцентом на завршетак изградње Јелезовачког колектора. Према његовим речима Општина је већ припремила пројекте потребне за предстојећа инвестициона улагања на Вождовцу, која ће омогућити да насеља Јајинци и Кумодраж буду у потпуности покривена канализационом мрежом.

Председник Скупштине Александар Мирковић захвалио је одборницима на досадашњем сложном и конструктивном раду, међусобном уважавању и поштовању. „Надам се да смо онима који долазе после нас оставили неке добре темеље и предуслове да наставе да наш Вождовац чине још лепшим и бољим местом за живот“ – рекао је Мирковић, пожелевши свима срећну и успешну 2020. годину.

Поделите вест: