ПОСЛОВНИ СУСРЕТ БОНИТЕТНО ИЗВРСНИХ КОМПАНИЈА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

У ГО Вождовац данас је одржан пословни сусрет бонитетно изврсних компанија општине Вождовац и том приликом додељени су сертификати бонитетне изврсности најуспешнијим компанијама.

Бојан Бојић је у име председника општине Вождовац Александра Савића представницима компанија честитао поводом добијања сертификата бонитетне изврсности. „Организацијом овог пословног сусрета општина Вождовац и BISNODE компанија званично су успоставиле сарадњу“ – рекао је Бојић, нагласивши да се на републичком нивоу свега 5,65 % фирми може сертификовати,  док је на Вождовцу тај проценат фирми које стичу услове нешто већи – око 7%.

Присутнима се обратила Јелена Гајић, менаџер продаје BISNODE компаније, која је говорила о значају бонитетно изврсних компаније за општину Вождовац, као најзначајнијим актерима развоја привреде. Према њеним речима  од укупног броја компанија у Србији које предају завршни рачун само је 24,03%  бонитетно изврсних, и учествују у укупном приходу са 69,01%, и запошљавању 58,87% запослених. Од укупног броја регистрованих компанија у општини Вождовац 6,96% је бонитетно изврсних, а оне учествују у укупном приходу са 71,43%, и у укупној добити са 82,31% и запошљавају 68,01% запослених.

О својим пословним искуствима на скупу су говорили Драгиша Маринковић, директор и власник Ватроспрема, као и Јордан Симјоновић, финансијски директор компаније Електроенергетски координациони центар.

Бонитетна изврсност дефинише надпросечну вредност компанија, а Сертификат бонитетне изврсности је потврда дугогодишњег системског и квалитетног рада, јер се при оцењивању примењује иста методологија и доказани критеријуми.

Поделите вест: