NA VOŽDOVAČKOM SAJMU ZAPOŠLjAVANjA PONUĐENO VIŠE OD HILjADU RADNIH MESTA

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja čak 55 poslodavaca ponudilo je više od 1.000 radnih mesta različitih profila i zanimanja. Sajam je u „Voždovačkom centru Šumice“ organizovala opština Voždovac u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Direktor NZS – Filijale za grad Beograd Dobrosav Marić otvorio je sajam pohvalivši odličnu saradnju opštine Voždovac sa Nacionalnom službom zapošljavanja. On je naveo da statitistički podaci govore kako je na teritoriji Grada Beograda, kao i na opštini Voždovac, najmanja stopa nezaposlenosti u poslednje dve decenije, naglasivši da su se ove godine po prvi put prijavila državna preduzeća, poput Pošte Srbije.

Mnogo sreće u traženju posla posetiocima je poželeo i predsednik Saveta za zapošljavanje opštine Voždovac Vuk Mirčetić rekavši da je ovogodišnji sajam  poseban još po tome što su u organizaciju uključeni mladi. „Tema ove godine su mladi i zapošljavanje, oni su budućnost i zato treba ozbiljno za njih da radimo i gradimo“ – poručio je Mirčetić.

Interesovanje nezaposlenih lica za Sajam je bilo veliko, a posetioci su mogli da se prijave za neko od ponuđenih zanimanja poput računovođa, trgovaca, komercijalista, građevinskih inžinjera, farmaceuta, arhitekata, kurira, spremačica, konobara, vozača, stolara, varioca, krojača, šivača i dr.

U toku trajanja Sajma održan je Poslovni forum na temu „Konkurentnost mladih prilikom zapošljavanja“, na kome su o ovoj problematici govorili član gradskog Veća Dragomir Petronijević, Dejan Zrilić iz Privredne komore Srbije, Vesna Životić Kostić iz NSZ i Vuk Mirčetić, predsednik voždovačkog Saveta za zapošljavanje. Zaključak skupa  je neophodnost umrežavanja mladih, njihovo još veće interesovanje i aktivnosti u treženju posla.

Željka Zelenović Vuković, rukovodilac NZS za Voždovac navodi zvanične statističke podatke koji pokazuju drastično smanjenje stope nezaposlenosti na Voždovcu. Tako je  2014. godine bilo 11.049 nezaposlenih lica, 2017. godine kada je na inicijativu predsednika GO Voždovac formiran Savet za zapošljavanje, broj nezaposlenih je smanjen na 9.475, da bi danas na Voždovcu bilo 6.118 nezaposlenih lica. Opština Voždovac pokrenula je inicijativu da se uz auto–put Beograd – Niš formira velika poslovno – industrijska zona, koja bi takođe doprinela većem zapošljavanju na Voždovcu u budućnosti.

Podelite vest: