НА ВОЖДОВАЧКОМ САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА ПОНУЂЕНО ВИШЕ ОД ХИЉАДУ РАДНИХ МЕСТА

На овогодишњем Сајму запошљавања чак 55 послодаваца понудило је више од 1.000 радних места различитих профила и занимања. Сајам је у „Вождовачком центру Шумице“ организовала општина Вождовац у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Директор НЗС – Филијале за град Београд Добросав Марић отворио је сајам похваливши одличну сарадњу општине Вождовац са Националном службом запошљавања. Он је навео да статитистички подаци говоре како је на територији Града Београда, као и на општини Вождовац, најмања стопа незапослености у последње две деценије, нагласивши да су се ове године по први пут пријавила државна предузећа, попут Поште Србије.

Много среће у тражењу посла посетиоцима је пожелео и председник Савета за запошљавање општине Вождовац Вук Мирчетић рекавши да је овогодишњи сајам  посебан још по томе што су у организацију укључени млади. „Тема ове године су млади и запошљавање, они су будућност и зато треба озбиљно за њих да радимо и градимо“ – поручио је Мирчетић.

Интересовање незапослених лица за Сајам је било велико, а посетиоци су могли да се пријаве за неко од понуђених занимања попут рачуновођа, трговаца, комерцијалиста, грађевинских инжињера, фармацеута, архитеката, курира, спремачица, конобара, возача, столара, вариоца, кројача, шивача и др.

У току трајања Сајма одржан је Пословни форум на тему „Конкурентност младих приликом запошљавања“, на коме су о овој проблематици говорили члан градског Већа Драгомир Петронијевић, Дејан Зрилић из Привредне коморе Србије, Весна Животић Костић из НСЗ и Вук Мирчетић, председник вождовачког Савета за запошљавање. Закључак скупа  је неопходност умрежавања младих, њихово још веће интересовање и активности у трежењу посла.

Жељка Зеленовић Вуковић, руководилац НЗС за Вождовац наводи званичне статистичке податке који показују драстично смањење стопе незапослености на Вождовцу. Тако је  2014. године било 11.049 незапослених лица, 2017. године када је на иницијативу председника ГО Вождовац формиран Савет за запошљавање, број незапослених је смањен на 9.475, да би данас на Вождовцу било 6.118 незапослених лица. Општина Вождовац покренула је иницијативу да се уз ауто–пут Београд – Ниш формира велика пословно – индустријска зона, која би такође допринела већем запошљавању на Вождовцу у будућности.

Поделите вест: