PRIJATELjSKI SUSRET VOŽDOVAČKIH I GRČKIH ĐAKA NA KEFALONIJI

Učenici Osme beogradske gimnazije i đaci sedmog i osmog razreda iz svih šesnaest voždovačkih osnovnih škola koji su ostvarili najbolji uspeh na republičkim i sportskim takmičenjima protekle školske godine, boravili su prošle sedmice na ostrvu Kefalonija u Grčkoj.

U uzvratnoj poseti  ostvarena su nova i učvršćena stara prijateljstva između voždovačkih đaka i učenika srednje škole iz Liksurija. Učenici sa Voždovca zajedno sa direktorima škola i predstavnicima opštine Voždovac sreli su se zamenicima gradonačelnika Liksurija Gerasimosom Galanosom i  Galepom Nduanijem i studentsko obrazovnom zajednicom bratske opštine Liksuri.

Počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhotas i ovog puta bio je srdačan domaćin i organizovao gostima bogat program posete, uz obilazak  znamenitosti ostrva Kefalonija. Tako su  đaci pored Liceja Liksuri i škole u Argostoliju obišli muzeje Korgialenio i Laografiko i prirodne lepote – pećine Melisani i Drogarati, područje Samija i Agije Efimije, plaže Lepeda i Ksi, a slobodno vreme proveli u druženju sa vršnjacima.

Predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, pomoćnik predsednika opštine Voždovac Andrijana Rusić i član Veća opštine zadužen za školstvo Miloš Stojanović bili su i na prijemu kod predsednika Opštine Argostoli Teofilosa Mihaltosa, kao i kod zamenika guvernera Jonskih ostrva zaduženog za Kefaloniju Stavrosa Travlosua na kojem je razgovarano o nastavku započete kulturne i obrazovne saradnje  između opština, koja između ostalog podrazumeva i razmenu đaka. Grčka delegacija sa Kefalonije je sa 30 svojih učenika bila u gostima kod voždovačkih gimnazijalaca prošlog decembra, kada je ova razmena đaka i započela.

Podelite vest: