СВЕТСКИ ДАН КОНТРАЦЕПЦИЈЕ У ДЗ “ВОЖДОВАЦ”

Поводом Светског дана контрацепције, у четвртак 26. септембра, Дом здравља „Вождовац“ организује следеће здравствено – васпитне активности:

– У организацији Службе за здравствену заштиту жена, у 13 часова у Свечаној сали Дома здравља Вождовац (Устаничка 16, III спрат), одржаће се трибина на тему контрацепције у адолесцентним годинама под називом „Наћи прави избор“. Трибину ће водити др Јулијана Бановац, специјалиста гинекологије и акушерства, док ће учесници трибине бити едукатори за вршњачку едукацију вождовачких основних и средњих школа.
– У организацији Службе за поливалентну патронажу, од 730 до 930 часова у „Кутку здравља“ (централни објекат Дома здравља, Устаничка 16, хол код лабораторије), и у раду са породицама, планиране су следеће активости:

  • саветовање везано за очување репродуктивног здравља,
  • контрола крвног притиска, пулса, БМИ,
  • подела здравствено – промотивног материјала.-  У организацији Службе за здравствену заштиту деце и школске деце и Службе за здравствену заштиту жена, у 8 часова у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља Вождовац (Огранак „Шумице“, Устаничка 125б), одржаће се радионица на тему „Сексуално и репродуктивно здравље“. Учесници ће бити ученици II разреда средњих школа са територије општине Вождовац. Радионицу ће водити:
  • Педијатријски тим: Прим. др Ратко Гаровић, ВМС Наташа Којичин;
  • Гинеколошки тим: Др Лазар Млађеновић, гин. ак. сестра Гордана Милосављевић.

 

Поделите вест: