KANALIZACIJA U JAJINCIMA – JOŠ JEDNO ISPUNjENO OBEĆANjE DATO GRAĐANIMA

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i ministar finansija Siniša Mali razgovarali su danas sa stanovnicima Jajinaca i naselja mala Utrina, gde je u toku poslednja faza izgradnje Jelezovačkog kolektora.

Završetkom ovog projekta voždovačka naselja Jajinci, Rakovica selo i deo Kumodraža dobiće sekundarnu sabirnu kanalizacionu mrežu.

„Jelezovački kolektor je jedno od obećanja koje smo dali građanima. Na njega će biti priključeno 10.000 septičkih jama, čime će se rešiti decenijski problem odvoda fekalija, koji muči stanovnike ovog dela Voždovca“, izjavio je Savić.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da se posao ne završava izgradnjom Jelezovačkog kolektora i da već sada ima zahtev za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u  Kumodražu 1 i 2 koje će obuhvatiti stotine ulica. Ministar je naglasio da novac u Budžetu postoji i da ga treba, kroz ovakve investicije i projekte, vratiti građanima.

Kolektor „Jelezovac“, koji je dugačak 3.547 metara, glavni je odvodnik upotrebljenih voda duž Jelezovačke doline, od uliva u Banjički kolektor, kroz naselja Jajinci i Miljakovac 3, sve do Spomen parka „Jajinci“. Završetak radova se očekuje u oktobru 2019. godine.

Podelite vest: