КАНАЛИЗАЦИЈА У ЈАЈИНЦИМА – ЈОШ ЈЕДНО ИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ ДАТО ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић и министар финансија Синиша Мали разговарали су данас са становницима Јајинаца и насеља мала Утрина, где је у току последња фаза изградње Јелезовачког колектора.

Завршетком овог пројекта вождовачка насеља Јајинци, Раковица село и део Кумодража добиће секундарну сабирну канализациону мрежу.

„Јелезовачки колектор је једно од обећања које смо дали грађанима. На њега ће бити прикључено 10.000 септичких јама, чиме ће се решити деценијски проблем одвода фекалија, који мучи становнике овог дела Вождовца“, изјавио је Савић.

Министар финансија Синиша Мали је рекао да се посао не завршава изградњом Јелезовачког колектора и да већ сада има захтев за изградњу секундарне канализационе мреже у  Кумодражу 1 и 2 које ће обухватити стотине улица. Министар је нагласио да новац у Буџету постоји и да га треба, кроз овакве инвестиције и пројекте, вратити грађанима.

Колектор „Јелезовац“, који је дугачак 3.547 метара, главни је одводник употребљених вода дуж Јелезовачке долине, од улива у Бањички колектор, кроз насеља Јајинци и Миљаковац 3, све до Спомен парка „Јајинци“. Завршетак радова се очекује у октобру 2019. године.

Поделите вест: