ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖЕЛЕО СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА ПРВАЦИМА У ОШ „БОРА СТАНКОВИЋ“

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посетио је данас ОШ „Бора Станковић“ на Бањици где је присуствовао свечаном пријему ђака првака.

Обиласку школе присуствовали су и помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић, градски секретар за образовање Славко Гак, начелник Школске управе Београда Душан Кићовић, председник општине Вождовац Александар Савић, члан Већа Општине Милош Стојановић као и директорка школе Радмила Ракочевић.

Радојичић је ђацима пожелео срећан почетак школске године и лепо дружење, добар успех у школи и светлу будућност. „Ова школа је у претходне три године знатно унапређена и реновирана, захваљујући Општини Вождовац и њеном председнику Александру Савићу, директорки Школе, али и Граду Београду“, рекао је градоначелник.

Он је навео да су у ОШ „Бора Станковић“, која броји 150 ђака првака, уређени кабинети за информатику, док су учионице добиле интерактивне табле које ће омогућити ученицима да максимално напредују.

У оквиру пројекта „2000 дигиталних учионица“ ОШ „Бора Станковић“ је међу првих 500 која је дигитализовала све учионице. Постављен је видео бим, лаптопови и пројекционо платно. Школска библиотека опремљена је новима намештајем са дигитализованих пет места, а формирана су и два нова кабинета за информатику, један са 23  и други са 10 места. Поред тога, током лета окречене су све учионице, замењени су плафони, постављена је  лед расвета и роло завесе на прозорима, замењен је комплетан намештај (250 клупа, преко 500 столица и 43 ормара за учионице).

Председник општине Вождовац Александар Савић се захвалио градоначелнику на посети, додавши да је Општина Вождовац за свих 1.850 ђака првака на Вождовцу, и ове године обезбедила ранчеве и пернице.

Срећан почетак школовања првацима ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока пожелела је државна секретарка МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић.  „Ми бринемо о вашој сигурности и безбедности“, рекла је она и подсетила малишане да ће током школовања, поред осталог, учити како да поштују своје другаре, како да се боре против насиља, како да пређу улицу, као и како да безбедно користе мобилне телефоне.

Поклоне су ђацима првацима у свим школама на Вождовцу уручили председник Општине Александар Савић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, чланови Већа Општине Милош Стојановић, Милош Петровић, Ивана Томић Илић, Момир Ћировић и Бојан Младеновић, начелник Управе Марко Денчић, секретар Скупштине ГО Вождовац Бранко Недељковић и други сарадници.

Поделите вест: