GRADONAČELNIK POŽELEO SREĆAN POČETAK ŠKOLOVANjA PRVACIMA U OŠ „BORA STANKOVIĆ“

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je danas OŠ „Bora Stanković“ na Banjici gde je prisustvovao svečanom prijemu đaka prvaka.

Obilasku škole prisustvovali su i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković, gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak, načelnik Školske uprave Beograda Dušan Kićović, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, član Veća Opštine Miloš Stojanović kao i direktorka škole Radmila Rakočević.

Radojičić je đacima poželeo srećan početak školske godine i lepo druženje, dobar uspeh u školi i svetlu budućnost. „Ova škola je u prethodne tri godine znatno unapređena i renovirana, zahvaljujući Opštini Voždovac i njenom predsedniku Aleksandru Saviću, direktorki Škole, ali i Gradu Beogradu“, rekao je gradonačelnik.

On je naveo da su u OŠ „Bora Stanković“, koja broji 150 đaka prvaka, uređeni kabineti za informatiku, dok su učionice dobile interaktivne table koje će omogućiti učenicima da maksimalno napreduju.

U okviru projekta „2000 digitalnih učionica“ OŠ „Bora Stanković“ je među prvih 500 koja je digitalizovala sve učionice. Postavljen je video bim, laptopovi i projekciono platno. Školska biblioteka opremljena je novima nameštajem sa digitalizovanih pet mesta, a formirana su i dva nova kabineta za informatiku, jedan sa 23  i drugi sa 10 mesta. Pored toga, tokom leta okrečene su sve učionice, zamenjeni su plafoni, postavljena je  led rasveta i rolo zavese na prozorima, zamenjen je kompletan nameštaj (250 klupa, preko 500 stolica i 43 ormara za učionice).

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić se zahvalio gradonačelniku na poseti, dodavši da je Opština Voždovac za svih 1.850 đaka prvaka na Voždovcu, i ove godine obezbedila rančeve i pernice.

Srećan početak školovanja prvacima OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka poželela je državna sekretarka MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković.  „Mi brinemo o vašoj sigurnosti i bezbednosti“, rekla je ona i podsetila mališane da će tokom školovanja, pored ostalog, učiti kako da poštuju svoje drugare, kako da se bore protiv nasilja, kako da pređu ulicu, kao i kako da bezbedno koriste mobilne telefone.

Poklone su đacima prvacima u svim školama na Voždovcu uručili predsednik Opštine Aleksandar Savić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, članovi Veća Opštine Miloš Stojanović, Miloš Petrović, Ivana Tomić Ilić, Momir Ćirović i Bojan Mladenović, načelnik Uprave Marko Denčić, sekretar Skupštine GO Voždovac Branko Nedeljković i drugi saradnici.

Podelite vest: