ОДОБРЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЛА ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО БЕОГРАДА ДОБАНОВЦИ – БУБАЊ ПОТОК

Министарство грађевинарства и инфраструктуре донело је Решење којим се дозвољава извођење радова и изградња дела обилазнице око Београда, деоница аутопута Е-70 и Е-75, Добановци – Бубањ Поток, сектор 6, од тунела Стражевица до чвора Бубањ Поток.

Председник ГО Вождовац  Александар Савић каже да је ово веома важан пројекат  за све Вождовчане и Београђане јер ће завршетак радоваомогућити измештање тешког транзитног саобраћаја из центра града и живот Београђана учинити квалитетнијим.

„Обилазница ће кроз  Вождовац пролазити у дужини од 9.6 км, а Општина је иницирала План комерцијално индустријске зоне у околини Белог потока, где ће се изградити око 300 хиљада м2 комерцијалног простора, попут фабрика које ће задовољити потребе овог подавалског дела.

Он је истакао да ће овај пројекат бити реализован захваљујући сарадњи са Mинистарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и министарком Зораном Михајловић, а у складу са одговорном политиком председника Александра Вучића, јер „сви ми који представљамо власт на локалном нивоу, имамо моралну обавезу да дамо све од себе како бисмо уредли и унапредили живот наших грађана“ рекао је Савић.

Поделите вест: