ВОЖДОВАЧКА УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ ОСВОЈИЛА БЕСПЛАТНО ШКОЛОВАЊЕ НА ITAcademy

Ученица генерације XII београдске гимназије, Вождовчанка Теодора Ристоски, изабрана је у 30 најбољих ђака генерације у Србији и Републици Српској, који су ове године, у акцији коју заједно организују Фондација Њ.К.В. Престолонаследника Александра и ITAcademy, освојили могућност да се бесплатно усавршавају на ITAcademy, међународној школи за најтраженије ИТ професије.

Теодора је тим поводом била на пријему код краљевске породице Карађорђевић, престолонаследника Александра и принцезе Катарина, који су на Белом двору угостили више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ осамнаесту годину заредом.

У мотивационим писмима које су ђаци генерације слали у току пријаве на конкурс, имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање. И ове године је владало велико интересовање за ИТ обуке и није било нимало лако одабрати 30 најинспиративнијих писама.

Изабраним ученицима ће бити  уручено бесплатно школовање на свечаном пријему који се одржава у септембру на Белом двору.

Поделите вест: