VOŽDOVAČKA UČENICA GENERACIJE OSVOJILA BESPLATNO ŠKOLOVANjE NA ITAcademy

Učenica generacije XII beogradske gimnazije, Voždovčanka Teodora Ristoski, izabrana je u 30 najboljih đaka generacije u Srbiji i Republici Srpskoj, koji su ove godine, u akciji koju zajedno organizuju Fondacija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i ITAcademy, osvojili mogućnost da se besplatno usavršavaju na ITAcademy, međunarodnoj školi za najtraženije IT profesije.

Teodora je tim povodom bila na prijemu kod kraljevske porodice Karađorđević, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarina, koji su na Belom dvoru ugostili više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već osamnaestu godinu zaredom.

U motivacionim pismima koje su đaci generacije slali u toku prijave na konkurs, imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje. I ove godine je vladalo veliko interesovanje za IT obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama.

Izabranim učenicima će biti  uručeno besplatno školovanje na svečanom prijemu koji se održava u septembru na Belom dvoru.

Podelite vest: