ВЕЧЕ САТИРЕ И ПЕСМЕ ДУШКА ТРИФУНОВИЋА НА ВОЖДОВАЧКИМ ЛЕТЊИМ ВЕЧЕРИМА

Стенд ап комедија Миодрага Стошића биће изведена у петак, 26. јула, у оквиру манифестације “Вождовачке летње вечери”  са почетком у 21 сат, у „Шумицама“.

Стошић се бави се новинарством, радио-водитељством, књижевношћу, сатиром, музиком и станд ап комедијом. Аутор је специјала “Ако сте већ платили карту смејте се да вам не пропадну паре” и “Ред приче, ред песме, Ред Тубе”. Вишегодишњи је водитељ “СатираФеста”.

Пре овог дела програма,  у 19 часова децу ће бити организована представа  „Пеђолино шоу“.

И у суботу, 27. јула од 19 сати је припремљен програм за најмлађе, а у 21 сат наступиће Паја и Алекса Вучковић – „Two generations duo“.

Владан Вучковић Паја је композитор, аранжер, гитариста, мултинструменталиста, студијски музичар и концертни извођач. Ствара гитарску инструменталну музику, а његово стваралаштво може се дефинисати појмом „универзална музика“.  Стални је члан пратећег оркестра Здравка Чолића и дугогодишњи члан  „Пилота“. Придружени је члан Београдске филхармоније и Новосадског Биг Банд-а. Наступио је на више од 500 концерата у Србији, региону, ЕУ, САД, Канади, Аустралији, Русији, УАЕ – пред стотинама хиљада посетилаца.

У недељу , 27. јула, у 19 часова малишани ће моћи да погледају представу Тетара 13 – Капетан Џон Пиплфокс, а од 21 сат  почиње вече посвећено сећању на Душка Трифуновића. Његове песме певаће Бранко Пражић.

Бранко Пражић је новосадски кантаутор, са дугим музичким стажом. Основао је једну од првих рок група у Војводини „Цврчак и мрави“, а након тога и групу „Сунчеве пеге“. Када се посветио кантауторском раду долази до сарадње са песником Душком Трифуновићем. Почев од 1992. године па све до јануара  2006. године, имали су небројено много заједничких наступа, а као резултат те сарадње настао је и ЦД „Бранко Пражић и Добре вибрације певају Душка Трифуновића“.

Манифестација „Вождовачке летње вечери“ одржава се организацији Градске општине Вождовац, Вождовачког центра „Шумице“ и Удружења „Ленон“ . Улаз на све представе и програме је бесплатан.

 

Поделите вест: