VEČE SATIRE I PESME DUŠKA TRIFUNOVIĆA NA VOŽDOVAČKIM LETNjIM VEČERIMA

Stend ap komedija Miodraga Stošića biće izvedena u petak, 26. jula, u okviru manifestacije “Voždovačke letnje večeri”  sa početkom u 21 sat, u „Šumicama“.

Stošić se bavi se novinarstvom, radio-voditeljstvom, književnošću, satirom, muzikom i stand ap komedijom. Autor je specijala “Ako ste već platili kartu smejte se da vam ne propadnu pare” i “Red priče, red pesme, Red Tube”. Višegodišnji je voditelj “SatiraFesta”.

Pre ovog dela programa,  u 19 časova decu će biti organizovana predstava  „Peđolino šou“.

I u subotu, 27. jula od 19 sati je pripremljen program za najmlađe, a u 21 sat nastupiće Paja i Aleksa Vučković – „Two generations duo“.

Vladan Vučković Paja je kompozitor, aranžer, gitarista, multinstrumentalista, studijski muzičar i koncertni izvođač. Stvara gitarsku instrumentalnu muziku, a njegovo stvaralaštvo može se definisati pojmom „univerzalna muzika“.  Stalni je član pratećeg orkestra Zdravka Čolića i dugogodišnji član  „Pilota“. Pridruženi je član Beogradske filharmonije i Novosadskog Big Band-a. Nastupio je na više od 500 koncerata u Srbiji, regionu, EU, SAD, Kanadi, Australiji, Rusiji, UAE – pred stotinama hiljada posetilaca.

U nedelju , 27. jula, u 19 časova mališani će moći da pogledaju predstavu Tetara 13 – Kapetan Džon Piplfoks, a od 21 sat  počinje veče posvećeno sećanju na Duška Trifunovića. Njegove pesme pevaće Branko Pražić.

Branko Pražić je novosadski kantautor, sa dugim muzičkim stažom. Osnovao je jednu od prvih rok grupa u Vojvodini „Cvrčak i mravi“, a nakon toga i grupu „Sunčeve pege“. Kada se posvetio kantautorskom radu dolazi do saradnje sa pesnikom Duškom Trifunovićem. Počev od 1992. godine pa sve do januara  2006. godine, imali su nebrojeno mnogo zajedničkih nastupa, a kao rezultat te saradnje nastao je i CD „Branko Pražić i Dobre vibracije pevaju Duška Trifunovića“.

Manifestacija „Voždovačke letnje večeri“ održava se organizaciji Gradske opštine Voždovac, Voždovačkog centra „Šumice“ i Udruženja „Lenon“ . Ulaz na sve predstave i programe je besplatan.

 

Podelite vest: