NAJBOLjIM ĐACIMA SA VOŽDOVCA URUČENI POKLONI I PRIZNANjA

Priznanja i nagrade za uspeh u školovanju uručena su danas najboljim voždovačkim đacima, na svečanosti održanoj u Ustanovi „Voždovački centar – Šumice“.
Nosioce Vukove diplome, njih 257,  Gradska opština Voždovac tradicionalno je nagradila knjigama, a đake generacije osnovnih škola i tablet računarima.

Najveći broj „Vukovaca“ ove godine imala je  OŠ „Janko Veselinović“ – 29, a od srednjih škola Dvanaesta beogradska gimnazija –  njih 17.

Član Veća GO Voždovac Miloš Stojanović, pomoćnik predsednika Opštine Veselin Marković i direktor „Šumica“ Zoran Ivaniš uručili su diplome i nagrade i čestitali đacima, roditeljima, nastavnicima i direktorima škola na uspehu.

Svečanost je uveličao, svojim obraćanjem, Viktor Lazić, književnik, advokat i predsednik Udruženja „Adligat“ koji je đacima poručio da dobri rezultati ne treba da ih učine gordim, već da ih nadahnjuju za  nove poduhvate.

Studio za narodnu igru „ Glumac“ iz Jajinaca izveo je „Cigansku igru“, a Sofija Savić otpevala je pesmu „ Svu noć mi bilbil prepeva“.

Orkestar harmonika Muzičke škole „Petar Konjović“ koji je tokom ove godine osvojio tri prve nagrade – na Rapubličkom takmičenju muzičkih škola Srbije, na Međunarodnom takmičenju MEH FEST i na 44. Međunarodnom takmičenju u Puli, izveo je  numere iz baleta „Krcko Oraščić“ P.I. Čajkovskog – „Arapski ples“ i „Ples šećerne vile“ i  kompoziciju „Igra sabljama“ Arama Hačaturijana.

I ove godine, bilbordi sa fotografijama đaka generacije mogu se videti u Ustaničkoj ulici kod MUP-a, a od 17. juna i ispred „Šumica“.

Podelite vest: