ТРИБИНА „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ И МЛАДИХ У САОБРАЋАЈУ“ – НАЈВЕЋИ БРОЈ ПОГИНУЛИХ ВОЗАЧА ЈЕ МЕЂУ МЛАДИМА

„Млади возачи чине 10%  популације али чине 25 % од укупног броја погинулих возача“, речено је између осталог на синоћ одржаној трибини  „Безбедност деце и младих у саобраћају на којој је представљена Стратегија безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије и Акциони план за спровођење Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије.

Владимир Вида из Управе саобраћајне полиције представио Стратегију за период 2015 – 2020.  и истакао да Стартегија тежи да омогући изградњу одрживог и делотвроног система управљања безбедношћу саобраћаја до 2020. године са главним и амбициозним циљем  – да нема погинуле деце до 2020.

О безбедност младих возача у саобраћају говорио је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције, а  Мере и активности у области безбедности деце и младих у саобраћају представила је  Јасна Радојичић из Одсека за послове основног образовања и васпитања, нагласивши да „начин на који деца виде понашање својих родитеља у возилу, у великој мери обликује врсту возача какви ће они једног дана постати“.

На трибини која је одржана у Скупштинској сали ГО Вождовац, учествовали су чланови Стручне радне групе за унапређење безбедности деце и саобраћају, Радне групе за унапређивање безбедности деце у саобраћају, директори средњих школа на територији ГО Вождовац и представници савета родитеља средњих и основних школа са Вождовца, као и члан Већа ГО Вождовац Милош Стојановић.

Поделите вест: