KAMPANjA „ORALNO ZDRAVLjE ČUVAMO OD NAJRANIJEG UZRASTA“ OBELEŽENA NA VOŽDOVCU

Dvadeset deveta „Nedelja zdravlja usta i zuba“ pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ obeležena je u opštini Voždovac, veselo uz dečije osmehe. Stomatolozi Doma zdravlja „Voždovac“, uz podršku Opštine i ove godine su organizovali kampanju da se deca predškolskog i školskog uzrasta, kao i njihovi roditelji, informišu zašto je važno imati zdrave zube.

U okviru Manifestacije svoje znanje o pravilnoj higijeni i ishrani prikazali su đaci nižih razreda osnovnih škola i deca u vrtićima. Oni su na datu temu pisali sastave i crtali likovne radove, a najbolji od njih su predstavljeni danas u Skupštinskoj sali opštine Voždovac.

Male goste pozdravila je Andrijana Rusić, pomoćnik predsednika opštine Voždovac, ukazavši na značaj očuvanja zdravih zuba i zdravog osmeha. Učenici mlađih razreda voždovačkih osnovnih škola zabavili su predškolce muzikom, pesmom, igrom i recitacijama, a najbolji radovi na Voždovcu nagrađeni su zahvalnicama i paketićima.

Programu koji sprovode Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Stomatološki fakultet u Beogradu, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije,  prisustvovala je i direktorka Doma zdravlja „Voždovac“ dr Nevenka Veličković.

Podelite vest: