U SUSRET XXIX „NEDELjI ZDRAVLjA USTA I ZUBA“

Tokom sledeće sedmice, od 13. do 19. maja 2019. god. obeležava se  XXIX „Nedelja zdravlja usta i zuba„ pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ koju sprovodi Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i zavodi za javno zdravlje.

Obeležavanju se kao i prethodnih godina i ove godine pridružuje Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu D.Z. “Voždovac“, a cilj kampanje je informisanje i sticanje znanja u vezi sa značajem i načinima očuvanja oralnog zdravlja.

U okviru “Nedelje zdravlja usta i zuba“ deca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih škola motivišu se da svoje znanje o pravilnoj higijeni i ishrani prikažu putem likovnih i literarnih radova uz veliku pomoć svojih vaspitača, nastavnika i roditelja i stomatoloških timova koji rade sa decom.

Organizuje se konkurs za najbolje radove koji se šalju Gradskom zavodu za javno zdravlje, a Zavod Institutu za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” koji proglašava najbolji rad na republičkom nivou.

Služba za stomatološku zaštitu D.Z. “Voždovac“ najbolje radove dece iz voždovačkih vrtića i škola nagradiće zahvalnicama i paketićima na priredbi koja će biti održana 15.05.2019. god.u 12:30 časova u Skupštinskoj sali Opštine Voždovac.

Podelite vest: