SAVIĆ I RADOJIČIĆ OBIŠLI RADOVE U ZEMLjORADNIČKOJ ULICI

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić obišao je sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem radove na potpunoj rekonstrukciji drugog dela Ulice Zemljoradnička. Na inicijativu građana, a koju je podržala opština Voždovac, radove izvodi JP „Beograd put“. Ukupna dužina rekonstruisanog dela ulice iznosiće skoro dva kilometra, čime će Kumodražani imati nov asfalt sa kvalitetnom podlogom i trotoarom.

Veoma je važan ravnomeran razvoj svih delova Beograda, a Voždovac pokazuje da podjednako vodi računa o gradskim i prigradskim delovima svoje opštine, rekao je Radojičić, istakavši da projekat rekonstrukcije ulice uzima u obzir i bezbednost građana koji će dobiti trotoar duž cele trase.

Reč je o jako frekventnoj ulici koja je bila široka tri do četiri metra, sa nekoliko veoma opasnih krivina. Projektom su krivine bezbednije, dok širina ulice sada dostiže i šest metara, izjavio je Savić i dodao da Zemljoradnička nije jedino gradilište na Voždovcu. U toku su radovi na nekoliko lokacija, među kojima i Ulica Prva Nova u naselju Zuce, a koja će uz dobru asfaltnu podlogu takođe dobiti i trotoar. Savić je za 15. april 2019. godine najavio i početak izgradnje treće faze kolektora Jelezovac, čime će započeti realizacija izgradnje 70km sekundarne kanalizacione mreže za voždovačka naselja Jajince i Kumodraž. Vrednost radova u Zemljoradničkoj ulici iznosi sto miliona dinara bez pdv-a, a rok završetka je 01. jul 2019. godine.

Podelite vest: