САВИЋ И РАДОЈИЧИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ У ЗЕМЉОРАДНИЧКОЈ УЛИЦИ

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић обишао је са градоначелником Београда Зораном Радојичићем радове на потпуној реконструкцији другог дела Улице Земљорадничка. На иницијативу грађана, а коју је подржала општина Вождовац, радове изводи ЈП „Београд пут“. Укупна дужина реконструисаног дела улице износиће скоро два километра, чиме ће Кумодражани имати нов асфалт са квалитетном подлогом и тротоаром.

Веома је важан равномеран развој свих делова Београда, а Вождовац показује да подједнако води рачуна о градским и приградским деловима своје општине, рекао је Радојичић, истакавши да пројекат реконструкције улице узима у обзир и безбедност грађана који ће добити тротоар дуж целе трасе.

Реч је о јако фреквентној улици која је била широка три до четири метра, са неколико веома опасних кривина. Пројектом су кривине безбедније, док ширина улице сада достиже и шест метара, изјавио је Савић и додао да Земљорадничка није једино градилиште на Вождовцу. У току су радови на неколико локација, међу којима и Улица Прва Нова у насељу Зуце, а која ће уз добру асфалтну подлогу такође добити и тротоар. Савић је за 15. април 2019. године најавио и почетак изградње треће фазе колектора Јелезовац, чиме ће започети реализација изградње 70км секундарне канализационе мреже за вождовачка насеља Јајинце и Кумодраж. Вредност радова у Земљорадничкој улици износи сто милиона динара без пдв-а, а рок завршетка је 01. јул 2019. године.

Поделите вест: