GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: ZDRAVSTVO NA VOŽDOVCU ODLIČAN PRIMER ZA OSTALE OPŠTINE

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja „Voždovac“ i Gradsku opštinu Voždovac, gde je razgovarao o ostvarenim i planiranim ulaganjima u zdravstvo.  On je  sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem razgovarao o predlozima i načinima realizacije obnove preostalih zdravstvenih objekata na Voždovcu. U prisustvu direktorke Doma zdravlja dr Nevenke Veličković, sekretarke zdravlja dr Vere Dražić, člana gradskog Veća prof. Fadilja Eminovića i predsednika Aleksandra Savića, gradonačelnik je obišao uređene prostorije Internog odeljenja, Fizikalne medicine, Radiološke i ultrazvučne dijagnostike, Odeljka za trudnice.

Gradonačelnik Radojičić izrazio je zadovoljstvo novim izgledom i funkcionisanjem Doma zdravlja na Voždovcu. „Grad Beograd je dao svoj doprinos boljem funkcionisanju domova zdravlja nabavkom pet ultrazvučnih aparata, od kojih je jedan u ovom objektu, ali kasnije će biti prebačen u ambulantu u Ripnju, gde je potrebniji. Planira se nabavka još sedam ultrazvučnih aparata. Jedan od glavnih ciljeva je da pacijenti u zdravstvenim ustanovama lakše i brže dođu do potrebnih usluga neophodnih za njihovo zdravlje. Planirana je i nabavka pet savremenih rendgen aparata za opštine i šesti za Zavod za plućne bolesti, u vrednosti od 79 miliona dinara “ – naveo je gradonačelnik.

Prema rečima gradonačelnika Radojičića, uz pomoć Ministarstva zdravlja, planirano je povećanje broja lekara u zdravstvenim ustanovama, tako i u Domu zdravlja „Voždovac“, gde nedostaje  sedam lekara. On je naveo da je ove godine opredeljeno preko četiri miliona dinara za rekonstrukciju krova na voždovčakom Domu zdravlja, tri miliona za projekat Zdravstvene stanice na Banjici i deset miliona za Zdravstvenu stanicu u Šumicama.

Predsednik opštine Aleksandar Savić je rekao da je zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom i Domom zdravlja „Voždovac“ poslednjih šest godina urađeno čak šest isturenih odeljenja zdravstvenih stanica Doma zdravlja „Voždovac“. „Nama je bitno da radimo dalje. Planovi su nam rekonstrukcije domova zdravlja u Ripnju i Kumodraž selu, za šta je novac već obezbedila Republika Srbija. U dogovoru sa Fakultetom organizacionih nauka, prilikom proširenja fakulteta u Ulici Jove Ilića, trebalo bi da se duplo proširi i kvadratura ambulante u istoj ulici“ – rekao je predsednik Savić. On je izrazio nadu da će zajedničkim snagama sa Gradom i uz podršku gradonačelnika Radojičića, ove godine biti odrađen projekat, a sledeće godine i započeta izgradnja zdravstvene stanice na Banjici, čime će biti rešeni problemi svih zdravstvenih objekata na Voždovcu.

Podelite vest: