ОДРЖАНА ОБУКА „ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА“

У општини Вождовац данас је завршена дводневна обука „Пут до успешног предузетника”, у организацији Националне службе за запошљавање. Инструктивна обука, коју и ове године подржава ГО Вождовац, намењена је незапосленима и свима онима који желе да започну сопствени бизнис.

Руководилац Националне службе за запошљавање за Град Београд – Службе за Вождовац Жељка Зеленовић Вуковић, поздравила је полазнике обуке, која се, како је рекла, већ традиционално организује у сарадњи са Градском општином Вождовац. Организатор активности испред општине Вождовац Вук Мирчетић захвалио је свима који су дошли на предавање са жељом да успешно покрену сопствени посао, уједно похваливши активне руководиоце Националне службе који су у сталном контакту са незапосленима.

Према речима заменика директора Филијале града Београда Синише Кнежевића, на општини Вождовац је 2018. у односу на 2017. годину за 14 посто је смањен број незапослених, а прошле године је 107 Вождовчана прошло ову обуку.

Предавачи Тања Миленковић и Павле Кнежевић говорили су о економској мотивацији за предузетништво, дефинисању пословне идеје, првим корацима и правним аспектима у бизнису, као и начину израде Бизнис плана у радионичарском делу. Главни циљ обуке су уклањање предрасуда и мотивација за покретање сопственог посла. Незапослени, који након успешно завршене дводневне обуке одлуче да реализују своју пословну идеју, могу да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање.

После завршених предавања око седамдесет полазника добило је уверења која су им уручили Синиша Кнежевић, Жељка Зеленовић Вуковић и Вук Мирчетић.

По завршетку обуке за незапослене, одржан је „Вождовачки пословни форум“ – презентација јавних позива намењених послодавцима и незапосленим лицима. Према речима Вука Мирчетића, Вождовац је једна од првих општина која је окупила послодавце како би их обавестила о могућностима за субвенционисање.

Начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво Весна Живковић Костић објаснила је у уводној речи, да се кроз ове јавне позиве послодавцима пружа финансијска помоћ за радно ангажовање или запошљавање лица са евиденције Националне службе за незапослене, као и програми за незапослена лица која желе да покрену сопствени посао, кроз јавни позив и субвенцију за самозапошљавање.

Поделите вест: