ODRŽANA OBUKA „PUT DO USPEŠNOG PREDUZETNIKA“

U opštini Voždovac danas je završena dvodnevna obuka „Put do uspešnog preduzetnika”, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Instruktivna obuka, koju i ove godine podržava GO Voždovac, namenjena je nezaposlenima i svima onima koji žele da započnu sopstveni biznis.

Rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje za Grad Beograd – Službe za Voždovac Željka Zelenović Vuković, pozdravila je polaznike obuke, koja se, kako je rekla, već tradicionalno organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac. Organizator aktivnosti ispred opštine Voždovac Vuk Mirčetić zahvalio je svima koji su došli na predavanje sa željom da uspešno pokrenu sopstveni posao, ujedno pohvalivši aktivne rukovodioce Nacionalne službe koji su u stalnom kontaktu sa nezaposlenima.

Prema rečima zamenika direktora Filijale grada Beograda Siniše Kneževića, na opštini Voždovac je 2018. u odnosu na 2017. godinu za 14 posto je smanjen broj nezaposlenih, a prošle godine je 107 Voždovčana prošlo ovu obuku.

Predavači Tanja Milenković i Pavle Knežević govorili su o ekonomskoj motivaciji za preduzetništvo, definisanju poslovne ideje, prvim koracima i pravnim aspektima u biznisu, kao i načinu izrade Biznis plana u radioničarskom delu. Glavni cilj obuke su uklanjanje predrasuda i motivacija za pokretanje sopstvenog posla. Nezaposleni, koji nakon uspešno završene dvodnevne obuke odluče da realizuju svoju poslovnu ideju, mogu da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje.

Posle završenih predavanja oko sedamdeset polaznika dobilo je uverenja koja su im uručili Siniša Knežević, Željka Zelenović Vuković i Vuk Mirčetić.

Po završetku obuke za nezaposlene, održan je „Voždovački poslovni forum“ – prezentacija javnih poziva namenjenih poslodavcima i nezaposlenim licima. Prema rečima Vuka Mirčetića, Voždovac je jedna od prvih opština koja je okupila poslodavce kako bi ih obavestila o mogućnostima za subvencionisanje.

Načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Vesna Živković Kostić objasnila je u uvodnoj reči, da se kroz ove javne pozive poslodavcima pruža finansijska pomoć za radno angažovanje ili zapošljavanje lica sa evidencije Nacionalne službe za nezaposlene, kao i programi za nezaposlena lica koja žele da pokrenu sopstveni posao, kroz javni poziv i subvenciju za samozapošljavanje.

Podelite vest: