SAVIĆ: ISPUNjENO OBEĆANjE OD PROŠLE GODINE – OTVORENO KLIZALIŠTE U RIPNjU

Na Voždovcu je, pored klizališta u naselju Stepa Stepanović, danas počelo sa radom i besplatno klizalište u Ripnju. Ovo klizalište na otvorenom, koje se nalazi na školskom terenu iza Doma kulture „Ripanj“, otvorili su danas gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

„Značajno je da ravnomerno i na isti način razvijamo centralne opštine kao i prigradske. Ovo klizalište je odličan primer kako i u prigradu možemo da popravimo kvalitet života građana“ – rekao je gradonačelnik Radojičić. On je naglasio da je, pored klizališta, u Ripnju do sada mnogo urađeno, na čemu je čestitao predsedniku opštine Voždovac. „Uređeno je tridesetak kilometara puteva, rekonstruisano nekoliko škola i vrtić „Kolibri”, a renovirana je pijaca, kao i autobuske stanice. Sve to pozitivno utiče na kvalitet života ljudi koji stanuju u ovom delu grada i to je nešto na čemu ćemo nastaviti da insistiramo” – istakao je gradonačelnik.

Aleksandar Savić je podsetio da je ovim ispunjeno obećanje dato prošle godine,  da se i u Ripnju otvori klizalište, kako bi se i ovdašnja deca mogla klizati tokom zime. On je rekao da je zajedno sa građanima u Ripnju urađeno mnogo toga – oko 80 km vodovodne mreže, oko 30 km nekategorisanih puteva, obnovljene su dve škole, toplim tunelom spojena je OŠ „Vuka Karadžić“ sa salom u Domu kulture, a ove godine će biti rešen problem sa školskom salom, rekonstruisana je u potpunosti zdravstvena stanica u Prnjavoru, dok je u planu je da se uz pomoć Vlade Republike Srbije i centralni Dom zdravlja kompletno rekonstruiše. „Nastojaćemo da i u narednom periodu, zajedno sa Gradom Beogradom,  poboljšamo kvalitet života Ripanjaca, kako se ne bi osećali kao građani drugog reda“ – naveo je Savić.

Klizalište na terenu OŠ „Vuk Karadžić“ besplatno je za sve posetioce, radiće do kraja zimskog raspusta svakog dana u periodu od 10 do 22 sata, a cena iznajmljivanja klizaljki je 100 dinara.

Podelite vest: