САВИЋ: ИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ ОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ – ОТВОРЕНО КЛИЗАЛИШТЕ У РИПЊУ

На Вождовцу је, поред клизалишта у насељу Степа Степановић, данас почело са радом и бесплатно клизалиште у Рипњу. Ово клизалиште на отвореном, које се налази на школском терену иза Дома културе „Рипањ“, отворили су данас градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник општине Вождовац Александар Савић.

„Значајно је да равномерно и на исти начин развијамо централне општине као и приградске. Ово клизалиште је одличан пример како и у приграду можемо да поправимо квалитет живота грађана“ – рекао је градоначелник Радојичић. Он је нагласио да је, поред клизалишта, у Рипњу до сада много урађено, на чему је честитао председнику општине Вождовац. „Уређено је тридесетак километара путева, реконструисано неколико школа и вртић „Колибри”, а реновирана је пијаца, као и аутобуске станице. Све то позитивно утиче на квалитет живота људи који станују у овом делу града и то је нешто на чему ћемо наставити да инсистирамо” – истакао је градоначелник.

Александар Савић је подсетио да је овим испуњено обећање дато прошле године,  да се и у Рипњу отвори клизалиште, како би се и овдашња деца могла клизати током зиме. Он је рекао да је заједно са грађанима у Рипњу урађено много тога – око 80 км водоводне мреже, око 30 км некатегорисаних путева, обновљене су две школе, топлим тунелом спојена је ОШ „Вука Караџић“ са салом у Дому културе, а ове године ће бити решен проблем са школском салом, реконструисана је у потпуности здравствена станица у Прњавору, док је у плану је да се уз помоћ Владе Републике Србије и централни Дом здравља комплетно реконструише. „Настојаћемо да и у наредном периоду, заједно са Градом Београдом,  побољшамо квалитет живота Рипањаца, како се не би осећали као грађани другог реда“ – навео је Савић.

Клизалиште на терену ОШ „Вук Караџић“ бесплатно је за све посетиоце, радиће до краја зимског распуста сваког дана у периоду од 10 до 22 сата, а цена изнајмљивања клизаљки је 100 динара.

Поделите вест: