BUDžET OPŠTINE VOŽDOVAC U 2019. GODINI BIĆE VEĆI ZA OKO 200 MILIONA DINARA

Na danas održanoj skupštinskoj sednici odbornici su izglasali novi budžet opštine Voždovac za 2019. godinu koji će biti veći za oko 200 miliona dinara. U poređenju sa budžetom iz perioda 2010-2013. godine, kada je budžet Voždovca bio tek na 15. mestu u odnosu na ostale beogradske opštine, sada je opravdano među prvih pet, sa iznosom od 842.598.049 dinara. Kako je na sednici obrazloženo od strane Odeljenja za finansije, navedena sredstva biće raspoređena za realizaciju 12 programa, 27 programskih aktivnosti i 21 projekat, dok su rashodi i izdaci planirani sa maksimalno mogućim uštedama.

Na sednici je utvrđen prestanak mandata odbornika Miloša Stamenkovića, sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, a potvrđen je mandat Milijani Janković, sa iste izborne liste. Takođe je doneto rešenje o utvrđivanju prestanka funkcije člana Veća GO Voždovac Milana Todića, zbog podnete pisane ostavke 21. decembra 2018. godine.

Odbornici su izglasali rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja u 2019. godini za ustanove „Voždovački centar – Šumice“, Sportski centar „Voždovac“, Narodni univerzitet „Svetozar Marković“, JP „Poslovni centar – Voždovac“ i Dom kulture „Ripanj“.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić iskoristio je priliku da odbornicima čestita predstojeće novogodišnje i božićne praznike i poželi im puno uspeha, sloge i jedinstva u narednoj godini.

Podelite vest: