САВИЋ: НАМЕРА НАМ ЈЕ ДА ОБНОВИМО БАЗЕНЕ, А НЕ ДА УГУШИМО ВАТЕРПОЛО КЛУБ „ПАРТИЗАН“

„Општина и Установа спортски центар „Вождовац“ ни једног момента нису имали намеру да Ватерполо клуб „Партизан“ избаце из Центра“ – рекао је Александар Савић, председник општине Вождовац, на данас одржаној конференцији за новинаре организованој поводом приказа стварног стања базена на Бањици. „Намера нам је била да Центар вратимо Општини и грађанима Вождовца који су улагали у њега, да га уредимо и обновимо базене. Као што подржавамо и помажемо друге спортске клубове, тако желимо да подржимо и ВК „Партизан“ – један од најтрофејнијих клубова у Србији и Европи“ – додао је Савић. Иако је Општина руководству Клуба на састанку 2016. године, понудила да финансира све жељене термине за тренинге играча, термине свих утакмица, као и школу ватерпола за децу, до данас није стигао одговор од ВК Партизан.

„Желимо да у „Партизану“ не брину о томе да ли је вода топла, да ли су чисте просторије, у каквом стању је базен и да ли ће бити реконструисан, већ само да тренирају и играју, што је и најважније за све спортисте, а на Општини је да обезбеди најбоље услове за бављење спортом најтрофејнијег ватерполо клуба“ – рекао је Савић.

Руководство „Партизана“ није желело договор и помоћ коју им је понудила општина Вождовац, већ на све начине покушава да опструира рад УСЦ „Вождовац“ на Бањици, тако што искључује струју закупцима, не дозвољавају спровођење бесплатних спортских активности за ђаке, који су део програма Града, а последњи у низу таквих покушаја је и данашње нелегално рушење испред локала два највећа закупца општине Вождовац, чиме им је онемогућен рад. Председник Савић се запитао: „ И сад реците ви мени, ко над ким ту врши насиље, како то каже господин Александар Шоштар?“.

Дуг Ватерполо клуба „Партизан“ за струју на дан 31. марта 2018. године износио је 117 милиона динара, дуг за воду је 42 милиона динара у јуну ове године, а сви рачуни су им блокирани. То показује да новац није ишао тамо где треба – објашњава председник Општине. „Зато ћемо дати све од себе да уложимо средства у базене и направимо најбоље услове, како би наши ватерполисти освајали још златних медаља. Да омогућимо да, не само 350 деце која тренирају ватерполо, већ и осталих 20 хиљада вождовачке деце могу да се купају у топлим базенима на Бањици“ – додао је Савић.

Према речима председника Општине и свим изнетим документима данас на конференцији, чињенице су следеће:

  1. године Извршни одбор општине Савски венац пренео је право коришћења Ватерполо клубу Партизан, а да то право никада није имао. На основу тога 1994. брише се из регистра Привредног суда Спортски центар „Бањица“ и припаја Ватерполо клубу „Партизан“.
  2. Градска општина Вождовац уписује се у катастар непокретности као корисник непокретности на Бањици. 2011. године општина Савски венац тужи општину Вождовац ради утврђења права коришћења, а спор је окончан у октобру 2016. године пресудом Апелационог суда, којом је потврђено право коришћења Градској општини Вождовац. У децембру 2017. године донето је РЕШЕЊЕ Града Београда којим су ове непокретности дате на коришћење УСЦ „Вождовац“.
    Ватерполо клуб „Партизан“ никада није био, нити је власник ових непоктретности, што се све може проверити у Катастру.Након одбијања руководства Ватерполо клуба „Партизан“ да поступи по решењу градоначелника Београда и преда просторије Спортског центра на Бањици Установи спортски центар „Вождовац“ на коришћење, та установа била је принуђена да поднесе тужбу за исељење клуба из Спортског центра.С обзиром да се Центар данас налази у веома лошем стању, а у циљу његовог унапређења, ефикаснијег и јефтинијег управљања, Општина је предузела гасификацију од новца из свог буџета, као и геолошка испитивања за термалне воде.

Председник Савић данас је позвао на разговор све спортисте који тренирају на Бањици, децу, родитеље, као и навијаче, како би им приказао стварне податке који су тачни. „Овде пред вама поручујем да сам спреман да поднесем оставку на место председника Општине, уколико све данас изнето није тачно и истинито“ – рекао је Савић и позвао руководство „Партизана“ да тенденциозно не ствара злу крв и не окрећу децу и родитеље против Општине.

Само речи захвалности Општини за помоћ коју пружа спортистима и добрим намерама, упутили су данас Генерални секретар Рукометног савеза Београда Станковић Светозар, председник Рукометног клуба „Партизан“ Жељко Перкунић, председник Рукометног клуба „Вождовац“ Саша Кандић и потпредседник Спортског савеза Београда Младен Кецман. Остали присутни представници клубова и удружења које Општина помаже и корисници услуга УСЦ „Вождовац“, такође су подржали речи председника Савића, исказавши захвалност општини Вождовац и директору УСЦ „Вождовац“ Драгану Животићу, што подржавају и помажу рад њихових клубова.

Поделите вест: