SAVIĆ: NAMERA NAM JE DA OBNOVIMO BAZENE, A NE DA UGUŠIMO VATERPOLO KLUB „PARTIZAN“

„Opština i Ustanova sportski centar „Voždovac“ ni jednog momenta nisu imali nameru da Vaterpolo klub „Partizan“ izbace iz Centra“ – rekao je Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac, na danas održanoj konferenciji za novinare organizovanoj povodom prikaza stvarnog stanja bazena na Banjici. „Namera nam je bila da Centar vratimo Opštini i građanima Voždovca koji su ulagali u njega, da ga uredimo i obnovimo bazene. Kao što podržavamo i pomažemo druge sportske klubove, tako želimo da podržimo i VK „Partizan“ – jedan od najtrofejnijih klubova u Srbiji i Evropi“ – dodao je Savić. Iako je Opština rukovodstvu Kluba na sastanku 2016. godine, ponudila da finansira sve željene termine za treninge igrača, termine svih utakmica, kao i školu vaterpola za decu, do danas nije stigao odgovor od VK Partizan.

„Želimo da u „Partizanu“ ne brinu o tome da li je voda topla, da li su čiste prostorije, u kakvom stanju je bazen i da li će biti rekonstruisan, već samo da treniraju i igraju, što je i najvažnije za sve sportiste, a na Opštini je da obezbedi najbolje uslove za bavljenje sportom najtrofejnijeg vaterpolo kluba“ – rekao je Savić.

Rukovodstvo „Partizana“ nije želelo dogovor i pomoć koju im je ponudila opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad USC „Voždovac“ na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima, ne dozvoljavaju sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada, a poslednji u nizu takvih pokušaja je i današnje nelegalno rušenje ispred lokala dva najveća zakupca opštine Voždovac, čime im je onemogućen rad. Predsednik Savić se zapitao: „ I sad recite vi meni, ko nad kim tu vrši nasilje, kako to kaže gospodin Aleksandar Šoštar?“.

Dug Vaterpolo kluba „Partizan“ za struju na dan 31. marta 2018. godine iznosio je 117 miliona dinara, dug za vodu je 42 miliona dinara u junu ove godine, a svi računi su im blokirani. To pokazuje da novac nije išao tamo gde treba – objašnjava predsednik Opštine. „Zato ćemo dati sve od sebe da uložimo sredstva u bazene i napravimo najbolje uslove, kako bi naši vaterpolisti osvajali još zlatnih medalja. Da omogućimo da, ne samo 350 dece koja treniraju vaterpolo, već i ostalih 20 hiljada voždovačke dece mogu da se kupaju u toplim bazenima na Banjici“ – dodao je Savić.

Prema rečima predsednika Opštine i svim iznetim dokumentima danas na konferenciji, činjenice su sledeće:

  1. godine Izvršni odbor opštine Savski venac preneo je pravo korišćenja Vaterpolo klubu Partizan, a da to pravo nikada nije imao. Na osnovu toga 1994. briše se iz registra Privrednog suda Sportski centar „Banjica“ i pripaja Vaterpolo klubu „Partizan“.
  2. Gradska opština Voždovac upisuje se u katastar nepokretnosti kao korisnik nepokretnosti na Banjici. 2011. godine opština Savski venac tuži opštinu Voždovac radi utvrđenja prava korišćenja, a spor je okončan u oktobru 2016. godine presudom Apelacionog suda, kojom je potvrđeno pravo korišćenja Gradskoj opštini Voždovac. U decembru 2017. godine doneto je REŠENjE Grada Beograda kojim su ove nepokretnosti date na korišćenje USC „Voždovac“.
    Vaterpolo klub „Partizan“ nikada nije bio, niti je vlasnik ovih nepoktretnosti, što se sve može proveriti u Katastru.Nakon odbijanja rukovodstva Vaterpolo kluba „Partizan“ da postupi po rešenju gradonačelnika Beograda i preda prostorije Sportskog centra na Banjici Ustanovi sportski centar „Voždovac“ na korišćenje, ta ustanova bila je prinuđena da podnese tužbu za iseljenje kluba iz Sportskog centra.S obzirom da se Centar danas nalazi u veoma lošem stanju, a u cilju njegovog unapređenja, efikasnijeg i jeftinijeg upravljanja, Opština je preduzela gasifikaciju od novca iz svog budžeta, kao i geološka ispitivanja za termalne vode.

Predsednik Savić danas je pozvao na razgovor sve sportiste koji treniraju na Banjici, decu, roditelje, kao i navijače, kako bi im prikazao stvarne podatke koji su tačni. „Ovde pred vama poručujem da sam spreman da podnesem ostavku na mesto predsednika Opštine, ukoliko sve danas izneto nije tačno i istinito“ – rekao je Savić i pozvao rukovodstvo „Partizana“ da tendenciozno ne stvara zlu krv i ne okreću decu i roditelje protiv Opštine.

Samo reči zahvalnosti Opštini za pomoć koju pruža sportistima i dobrim namerama, uputili su danas Generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda Stanković Svetozar, predsednik Rukometnog kluba „Partizan“ Željko Perkunić, predsednik Rukometnog kluba „Voždovac“ Saša Kandić i potpredsednik Sportskog saveza Beograda Mladen Kecman. Ostali prisutni predstavnici klubova i udruženja koje Opština pomaže i korisnici usluga USC „Voždovac“, takođe su podržali reči predsednika Savića, iskazavši zahvalnost opštini Voždovac i direktoru USC „Voždovac“ Draganu Životiću, što podržavaju i pomažu rad njihovih klubova.

Podelite vest: