У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ИЗЛОЖБА РАДОВА НА ТЕМУ „КАД ЈЕ ВУК БИО МАЛИ“

Данас је у ОШ „Вук Караџић“ у Рипњу одржана изложба најбољих радова ликовног и литерарног конкурса на тему „Кад је Вук био мали“, који је у октобру организовало Удружење „Вукова породица“. Изложене радове ученика 14 школа из Србије и Републике Српске представили су оснивач Весна Петровић и директор школе Срећко Кривокапић са колективом. Изложбу награђених радова обишао је и Милош Стојановић, члан Већа општине Вождовац, који је у име Општине овом приликом од организатора примио и похвалницу за несебичну подршку у подизању „Вукове породице“.

Удружење „Вукова породица“ се залаже за окупљање поштовалаца лика и дела Вука Караџића, а посебно свих школа из Србије и окружења које носе његово име. „Вукову породицу“  је још 1986. године основао тадашњи директор и учитељ Предраг Јеремић из ОШ „Вук Караџић“ у Рипњу. Ово удружење поново почиње са радом  9. јула 2018. године, на иницијативу ћерке првобитног оснивача, Весне Петровић, учитељице у ОШ „Вук Караџић” у Рипњу, која је председник Удружења и идејни творац новог концепта породице Вукових школа.

„Вукова породица“, која за сада броји 18 школа из градова Србије и Републике Српске, има у плану да прикупља и обрађује научну и стручну литературу, организује стручне скупове, саветовања, манифестације и реализује пројекте чији је циљ афирмација живота и дела Вука Караџића, унапређивање образовно-васпитног рада и  иновације у настави.

Поделите вест: