U OŠ „VUK KARADžIĆ“ IZLOŽBA RADOVA NA TEMU „KAD JE VUK BIO MALI“

Danas je u OŠ „Vuk Karadžić“ u Ripnju održana izložba najboljih radova likovnog i literarnog konkursa na temu „Kad je Vuk bio mali“, koji je u oktobru organizovalo Udruženje „Vukova porodica“. Izložene radove učenika 14 škola iz Srbije i Republike Srpske predstavili su osnivač Vesna Petrović i direktor škole Srećko Krivokapić sa kolektivom. Izložbu nagrađenih radova obišao je i Miloš Stojanović, član Veća opštine Voždovac, koji je u ime Opštine ovom prilikom od organizatora primio i pohvalnicu za nesebičnu podršku u podizanju „Vukove porodice“.

Udruženje „Vukova porodica“ se zalaže za okupljanje poštovalaca lika i dela Vuka Karadžića, a posebno svih škola iz Srbije i okruženja koje nose njegovo ime. „Vukovu porodicu“  je još 1986. godine osnovao tadašnji direktor i učitelj Predrag Jeremić iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Ripnju. Ovo udruženje ponovo počinje sa radom  9. jula 2018. godine, na inicijativu ćerke prvobitnog osnivača, Vesne Petrović, učiteljice u OŠ „Vuk Karadžić” u Ripnju, koja je predsednik Udruženja i idejni tvorac novog koncepta porodice Vukovih škola.

„Vukova porodica“, koja za sada broji 18 škola iz gradova Srbije i Republike Srpske, ima u planu da prikuplja i obrađuje naučnu i stručnu literaturu, organizuje stručne skupove, savetovanja, manifestacije i realizuje projekte čiji je cilj afirmacija života i dela Vuka Karadžića, unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada i  inovacije u nastavi.

Podelite vest: